Mi szükséges ahhoz, hogy online tőzsdézhessek, részvényeket vásárolhassak?
Szeretnék elkezdeni tőzsdézni , úgy érzem , ahhoz , hogy elkezdejem már eléget tudok (tudom,hogy ezt egy életen át kell tanulni) de valahol mindenki elkezdte. Na a kérdésem az lenne , hogy internetes részvényvásárláshoz mi szükséges (milyen számla..stb.) Elég hozzá egy egyszerű folyószámla is? és,hogy melyik internetes cégeket ajánlanátok erre, ami korrekt , gyors és pontos?
kösz a válaszokat!
Az elsőnek igaza van. Újabb forex-áldozat :D Vagy fordulhatsz az OVB-hez is, biztos remek tanácsokkal ellátnak.
Egyébként a válasz: bemész a bankba és nyitsz egy ilyen értékpapírszámlát, amire utalhatsz a sima számládról pénzt, majd a netes felületen elkezdesz vásárolni. A K&H-nál eleve a neten kell regisztrálni, időpontot kérni erre.
Tisztázzunk valamit : soha nem tőzsdéztem,nincs benne tapasztalatom. Tudom,hogy akik ide írnak azok már így születtek,én nem. Amit tudtam megtettem,olvastam róla elég sokat,és rájöttem,hogy a működése teljesen magától értetődő.
Emiatt döntöttem úgy ,hogy ki fogom próbálni,mert nem lehet örökké csak az olvasottakból tanulni.Ez pont olyan-mint a hasonlatoddal élve-megcsinálni egy műtétet elméletben meg gyakorlatban.Ha nem kezdek neki egyszer "jaj, mert én úgyse értek hozzá,meg nem vagyok profi" akkor abból soha nem lesz igazi tapasztalat.Kisebb összeggel fogom kipróbálni,és ami direkt erre lesz rászánva,ergo nem ez kellesz kenyérre.Tudom,hogy akik már k**va profik ebben,azok azt hiszik,hogy mindent tudnak,de ez soha senkinek lesz 100%,nincs tuti tipp,feltéve ha multimilliárdosok vagytok és jóformán ti szabjátok az árakat,de ezt kötve hiszem.Nem kell túlmisztifikálni,mert nem olyan bonyolult,mint ahogy mindenki beállítja(ettől még lehet bukni rajta,de ez nem attól van mert olyan rohadt bonyolult lenne) aki nem ezt gondolja azt sajnálom.Egyébként ha szerinted az nem technikai kérdés,hogy milyen számla kell hozzá,akkor nyilván meg vagy győződve arról is,hogy ez egy olyan számláról nem is működne amit esetleg "papírértékszámlának" neveznek.Van ennek jelentősége??Nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!