Szeretnék 400e forintot felrakni a számlámra, ezért vonnak le valami díjat?

Figyelt kérdés

Illetve 20 éves vagyok, fognak kérdezősködni, hogy honnan van a pénz?

OTP, junior számla

2016. aug. 28. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
400 e Ft-ot még fiatal korod ellenére sem feltételezik pénzmosásnak, mert összejöhet diákmunkából, nagymamitól, keresztanyutól, stb. Nyugodtan fizess be, de legyen nálad személyi, lakcímkártya, stb., mert azokat általában kérik. Ha nem akarod, hogy "költődjön", kösd le vagy vegyél állampapírt.
2016. aug. 28. 20:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A befizetésért nem vonnak le díjat - csak a számlavezetésért esetleg - attól függ, milyen számlacsomagban vagy (mert a juniorban is 2 féle van). nem valószínű, hogy kérdezősködnének, hiszen tényleg diákmunkával is megszerezhetsz ennyit 2-3 hónap alatt...
2016. aug. 28. 20:57
 3/4 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm.

Én is azért rakom be, hogy le tudjam kötni, mert különben pár hónap alatt elkölteném hülyeségekre. Az állampapír kamata engem is jobban vonz, de azt nem tudom, hogy el lehet-e adni ha mégis kéne gyorsan a pénz

2016. aug. 28. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:
63%
Az állampapírban az a "rossz", hogy általában vételárban lévő kamattal vesszük meg s az első néhány hónapban kevesebbet ér s kell kb. 1 félév mire szintre jön, majd emelkedik a azután lesz nyereséges. (nem túl nagy hozam, de bukni sem nagyon lehet). Ha pedig nem akarsz kamatadót, akkor 5 éves Tbsz-re kellene tenni. A Te esetedben talán jobb lesz a lekötés, mert azt egész rövid futamidőre is lehet.
2016. aug. 28. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!