Hitelkártya számláról lehet-e levenni pénzt a bankfiókban?
Leírnám így is, hátha érthetőbb: nem feltétlen ugyanazok a feltételek, nem feltétlen ugyanazok a kamatok vonatkozhatnak egy hitelkártyáról kp-ben felvett összegre, mint a hitelkártyával levásárolt összegre. Lehet, hogy vásárlásnál tényleg 4% kamat lenne 3-4 hónapra (bár ezt is kétlem, mert ez évi 12-16% kamatnak felelne meg, ami hitelkártyánál a túl szép hogy igaz legyen kategória), de ha felveszed kp-ban, akkor lehet ugyanarra az időszakra a többszöröse is a kamat.
Írom ezt úgy, hogy nem tudom a te hitlkártyád pontos feltétleit, csak általában a hitelkártyákat, mint termékeket ismerem.
Személyi kölcsön amúgy előbb megvan, mint a 2-3 hét, mire a kártyát megcsinálod.
Fiókban kp.felvét hitelkártyáról nem lehetséges és ahogy előttem már írták, ATM-ből is borzasztóan drága lenne.
Az évi 40% körüli kamat türelmi idő nélkül másnaptól megy rá.
Az új kártya egyébként kb. 1 hét alatt megjön, ha megigényeled.
Régóta nem találod?
Nem is követed nyomon az egyenleged? Nem vagy mínuszban, ugye?
Mert akkor a kamat nagyon gyorsan növeli a tartozásod.
Ha elhagytad akkor pedig amúgy is le kellett volna tiltani azonnal amikor észrevetted.
Milyen típusú hitelkártyád van? A fentiek szempontjából irreleváns.
"Nem szeretnék hitelt felvenni" vs. "felveszem a hitelkártya számlájáról és 3-4 hónap alatt meg visszafizetem"
Na most akkor mit szeretnél? A válaszolók csak annyit szerettek volna megértetni veled, hogy a hitelkártya tartozás brutálisan drága. Ha tudsz új hitelkártyát igényelni, akkor folyószámla hitelkeretre is jogosult lehetsz, ami valamivel olcsóbb. Egyébként a kártyával tudnál pénzt felvenni, de iszonyat költsége van a kamaton túl is.
4. választ író vagyok.
Nekem is Wizzair hitelkártyám van.
Így, hogy nem használod, nem sok értelme van. Mondjuk a Discount Club tagság így is meg van.
A banki kapcsolattartóm nagyon rendes volt, kérés nélkül 1 ft-ra állította a készpénzfelvételi limitet, kvázi letiltotta.
Így még véletlenül sem tudok rosszul járni vele.
Ha nem használod, tanácsos lenne elgondolkodni a megszüntetésén.
Az éves díját vonják és ha mondjuk nem is repülsz évente, akkor a club tagság sem ér semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!