Mit lehet tenni, ha pénzt veszek fel egy ATM-ben, de az nem adja ki a pénzt, viszont a kártyát kiadja, és a számláról is lekerül a pénz?
Egyik reggel le akartam venni a számlámon lévő pénzt, mivel jobb szeretem itthon tudni a vagyonomat. Szóval elindultam a közeli automatához, behelyeztem a kártyát és lekértem az egyenlegem.
**Szeretne másik tranzakciót?**
**igen**
Lekértem a pénzt, hallom a hangját ahogyan lepörög, addig kiveszem a kártyát és elrakom. Majd miután eltettem a kártyát, látom, hogy pénz sehol. Visszadugom a kártyát, lekérem az egyenlegem, hogy akkor most mégis mivan.. látom, a pénz még mindig rajta a számlán. Jolvan, akkor megprobálok levenni egy kisebb öszeget, erre kiirja, hogy nincs elég pénz a tranzakciohoz. Most akkor mivan? -gondoltam. Megint lekértem az egyenlegem, még mindig rajtavan a pénz a számlámon. Akkor biztosan csak a géppel van valami baj -gondoltam, és eljöttem haza (utolag már tudom, hogy ekkor kellett volna bemennem a bankba...).
Este visszamentem, hátha megjavult. Bedugom a kártyát, lekérem az egyenleget, látom nincs rajta az az összeg, amit reggel le akartam venni. Jolvan, szépen felhivtam az ügyfélszolgálatot, elmeséltem neki mi történt, meg elkérte az adataimat, majd mondta, hogy a számitogép sikertelen tranzakciot ir, és hogy őszerinte már másnap visszakerül rá az egyenlegem.
Nem igy történt. Ma ugyanugy hiányzott rola a pénz. Bementem a bankba, ott aztmondták, hogy a gép pedig kiadta azt a pénzt, és nem történt semmiféle sikertelen tranzakció. Persze egyből azt mondták, hogy elöttem is már sokan probáltak igy pénzhez jutni, és hogy biztosan megvan az a pénz....
Inkább otthagytam őket.
Most konkrétan ott vagyok, hogy az egész nyári keresetem kidobott pénz lett az ablakon... (nyárimunka, hozzáteszem; napi 8 óra gyárban; napi 5.100 forintért)
17/F
Nos, remélem be volt kamerázva az a terület, ahol kivetted a pénzed. Úgy egyszerűbb ezt bizonyítani.
De van más mód is, elvileg jegyzik, hogy mennyi pénz van az ATM-ben, abból mennyit vettek ki. Össze kell vetetni. Ha többet "adott ki" mint amennyi benne volt akkor igazad van. Addig ne mozdulj el a bankból amíg egy jegyzőkönyvet fel nem vesznek, akár tegyél panaszt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!