Más is járt már úgy, hogy a földhivatal nem rakta rá a széljegyet a tulajdoni lapra? Mi volt az oka?
Az ingatlan-nyilvántartási törvény 48. § szerint a benyújtás napján széljegyezni kell, úgyhogy szerintem hívd fel az illetékes földhivatalt hogy mi van. De lehet, hogy nem csatoltak pl. minden szükséges dokumentumot vagy ilyesmi. Magának a tulajdoni lapon sincs rajta mint elutasított kérelem? (ha teljes tullapot kértek le, nemcsak szemlét, látszik az is)
Első válaszolónak mondom, hogy mire elbírálják a kérelmet, az valóban lehet egy hónap, viszont a széljegyet gyakorlatilag rögtön rá kell tenni.
A fundamenta elvileg csomagban küldte el a kérvényeket, a vásárolni kívánt ingatlanon már ott a széljegy, a fedezetként ajánlotton nincs, az illetékes földhivatal állítja, hogy nem kaptak ilyen kérvényt. De közben küldtek egy levelet, 1 után tudjuk elolvasni, akkor derül ki, hogy mi van...
Csak aggaszt, hogy mi miatt akadhat el egy kérvény... oké, hogy fejletlenebb megye, de akkor is...
Ha a fedezetként ajánlotton nincs, örülj neki, addig sincs rajta jelzálog :))
Egyébként simán lehet, hogy véletlen rossz címre küldték, esetleg másik földhivatalba vagy a postán kallódott el, esetleg rossz papírokat tettek a borítékba.
Postai levelet kaptatok a földhivataltól?
Azt megkérdezhetem, hogy mikor küldték be a kérvényt a földhivatalba?
Hát, én annyira nem örülök neki, mert amint rajta lesz a jelzálog, utalják a másik ház árát, és végre költözhetek.
Postai levelet kaptunk, én is, anyum is (ő az adóstárs, övé a ház). Hát, aug 3.án kérték le a tulajdoni lapot, akkor a venni kívánt ház rendben volt már. Szóval feltételezem előtte küldték el nekik postán. Pontosabban a központi földhivatalnak, és ők nyomták tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!