Nem találom a bankkártyámat. Ilyenkor mi a teendő?
Keress tovább :-)
Gondolkodj.
Kérdezz meg családtagot, nem látta-e valahol (nálunk rendszeresen így kerülnek elő)
Letiltani csak akkor tiltasd le, ha 100=-osan meg vagy győződve róla, hogy nincs meg, ellopták, stb. mert az kb. 10 ezer ft-ba kerül...
Van bank, ahol 2 lépcsős a tiltás.
1) feloldható, csak nem lehet használni, arra szolgál, ha elhagytad, de még nem vagy benne biztos, hogy ellopták
2) nem feloldható, mindenképpen új kártyát fogsz kapni, és ennek persze ára van
Mindenképpen kérdezd meg a bankod, hogy nálad hogy működik, és ha tudod, akkor valami tiltással élj, ha más nem vedd le a vásárlási és készpézfelvételi limiteket 1 forintra amíg meg nem lesz
"Letiltani csak akkor tiltasd le, ha 100=-osan meg vagy győződve róla, hogy nincs meg, ellopták, stb. mert az kb. 10 ezer ft-ba kerül..."
Ezt komolyan gondoltad?
Helyesen így hangozna:
Mindenképpen tiltasd le, ha bármekkora esély is van rá, hogy rajtad kívül bárki hozzáfért, nem otthon van valahol.
A letiltás az új kártya igénylésének első lépése, hanem a visszaélések megakadályozásához szükséges, ha a kártya kikerül a birtokosa ellenőrzése alól.
Megáll az ész...
" ha más nem vedd le a vásárlási és készpézfelvételi limiteket 1 forintra amíg meg nem lesz"
Ez pl. sokkal jobb megoldás, mint elrohanni letiltatni. Nekem pl eleve alacsony a vásárlási, készpénzfelvételi limitem - pont ilyenek miatt... Netbankból meg bármikor átállíthatom magasabbra, ha vásárolni megyek :-)
Ezen kívül a kérdező nem azt írta, hogy ellopták, hanem azt, hogy nem találja - tehát egyáltalán nem biztos, hogy ellopták.
De mindegy is, mert 100 %-ig biztos voltam benne, hogy lesz valaki, aki beleköt ebbe a mondatomba :D
Pedig néha nem árt gondolkodni rohangálás helyett :-)
Hát, én lehet, hogy nem jól tudom, de ha valaki sokáig nem veszi ki a kártyáját, akkor azt benyeli az automata. Nekem legalábbis anno ezt mondták, hogy igyekezzek kiszedni a kártyámat, mert x idő után behúzza.
Kérlek Titeket, ha nem jól tudom, nem kell azonnal lehülyézni, 0-ára húzni - főleg nem olyanoknak, akiknek ráadásul fogalmuk sincs a dologról - lehet, hogy nincs igazam, nem jól tudom, de azért írtam ide, hogy okosodjunk.
Biztosan fog erre járni egy bankos is, aki megmondja a tutit - és akkor ennyivel is okosabbak leszünk :-)
Kérdező, ezt mondtad a banki alkalmazottnak is, hogy lehet, hogy benne felejtetted?
Az automatában maradt és egy ottani alkalmazott megtalálta. Visszakaptam, feloldottam a blokkolást. Ezentúl nem kapkodok, mikor a bankkártyámat kezelem.
Köszönöm mindenki segítségét!
Köszi a tudósítást kérdező.
"Az automatában maradt és egy ottani alkalmazott megtalálta."
Azóta utána jártam, és igen, benyeli az automata x idő után. És pont azért, hogy ne kerülhessen illetéktelenek kezébe.
Tehát az alkalmazott nem megtalálta a szó szoros értelmében, hanem benyelte az automata és azt leadták a fiókban.
(7-es vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!