Mint örökös, van jogi beleszólásom abba ha apám nagyobb hitellel akar házat venni?
Mint örökös? Nincs.
1.- még él az apád, tehát nem vagy örökös, max leendő örökös (azt persze értem, hogy rád száll a hitel fennmaradó része, a tartozás, tehát nem akarsz örökös életedben adós lenni)
2.- nagyobb hitellel akar házat venni... mert most hol laktok? Egyáltalán együtt éltek? Mert ha igen, akkor a Te érdeked is, hogy legyen hol lakni.
Ha most akar házat venni, akkor most még nincs lakásotok? Vagy van lakás, de nagyobb házat akar venni?
Végezetül házvásárláshoz törvényileg szabályozott, hogy 20 % önerő szükséges - ha ez nincs meg, akkor hiába akar nagy hitelt felvenni. Ráadásul a fizetéshez is szabják a hitel nagyságát - tehát az, hogy Ő mekkora hitelt akar felvenni, még nem jelenti azt, hogy fog is akkorát kapni.
Amíg él az illető, addig nem beszélhetünk örökségről és örökösökről.
Lehet halála előtt mindent elad, vagy átírat valaki nevére, és akkor semmit sem örökölsz.
Ne akarja már senki megmondani egy élő, egészséges, felnőtt embernek, hogy mit csinálhat a saját vagyonával.
Te mit szólnál hozzá, ha 20 év múlva szeretnéd megvalósítani az álmod, amiért egész életedben dolgoztál, és a kölyköd megpróbálná megakadályozni, önzőségből? Gondolom neked sem tetszene.
Felejtsd el ezt a berögződést, nem vagy örökös, és semmi közöd apád pénzügyeihez.
Haszonleső hálátlan kölyök vagy, szánalmas.
Valószínüleg az a fiatal nő az egyetlen öröme az életben, mert sem a házassága nem sikerült, sem a gyerekeire nem támaszkodhat, hiszen azok csak a markukat tartják.
Ha a nőjére akarja költeni, arra költi.
Ha akarja, kiáll egy erkélyre, és elkezdi két kézzel szórni.
Ha akarja, a Dunába szórja.
Senkinek semmi köze hozzá, hogy életében mit tesz a pénzével.
Odaadhatja egy állatmenyhelynek, vagy egy egyháznak, és akkor 0 Ft örökséged lesz, de ez ellen sem tehetnél semmit.
Az a pénz nem a tied, légy te is olyan ügyes, szorgalmas, dolgos, szb., hogy megteremted magadnak a kellemes élet feltételeit.
A szüleinket nem a vagyonukért szeretjük, támogatjuk, látogatjuk, ez biztos új neked.
Én magamhoz vettem az apámat, mert beteg, segélyt kap, kb. 10 milliós tartozása van, de háza nincs. Szóval nekem soha nem lesz örökségem, és én is nehezen élek, amihez ő még plusz kiadást jelent, de tudod, mit? Örülök, hogy még él, és próbálok neki mindent megadni.
Nem azt nézem, hogy tudnám lehúzni, és hogy tudnék megszabadulni tőle.
Ha tetszik, ha nem, szánalmas vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!