SOS: külföldön, euro zónában otp junior kártya vagy külön deviza számla?
Nem értem, mit bonyolítod a dolgot: Spanyolországban egy szupermarket üzletében (ráadásul spanyol hálózat) megkérdezte az eladó, hogy euróval vagy FORINTtal kívánok fizetni? A forintot választottam és jobban jártam, mintha a készpénzben lévő eurommal fizettem volna. OTP MASTERCARD.
Felesleges volt emiatt euro számlát nyitni,. Ha kimész, legyen Nálad készpénz (euro) meg a bankszámlán forint - ott az automatánál minden további bonyodalom nélkül ki tudsz venni eurot a ft számládról.
Teljesen felesleges volt euró számlát nyitnod, az nem külföldi vásárlásra való, hanem deviza felhalmozására. Erre - feltételezem - 18 évesen az égvilágon semmi szükséged nincsen, cserébe viszont marhára drága nemcsak a megnyitása, de a fenntartása is.
Az OTP-s kártyák tökéletesen működnek külföldön, még a Junior számlákhoz tartozók is (főleg Európán belül. Amerikában egyes boltokban csak a dombornyomott működik állítólag, bár én ilyennel nem találkoztam, nekem a sima MasterCard is mindenhol jó volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!