Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehet álnévvel bankszámlát...

Lehet álnévvel bankszámlát nyitni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, a bank tudná, hogy az eredeti számlatulaj én vagyok, de az, aki utalna nekem pénzt, nem látná az eredeti nevemet, csak azt, amit én megadtam neki.
2016. jún. 23. 18:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Pontosítok: hogy nem lehet álnevet feltűntetni egy számlaszámon. Attól még lehet valós nevem, amit csak a bank tud. Mint ahogy a könyvkiadók is tudják az íróik eredeti nevét.
2016. jún. 23. 21:05
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

"Amit írtam, azt a netes utalásra értettem - arra viszont igaz."

Hát pedig ez nem így van. Mondom, rendszeresen kapok pénzt más nevére, mert az én bankszámlám lett megadva. Nyilván elektronikus utalás.

2016. jún. 23. 21:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Utalásnál nem kell pontos nevet megadnia az utaló félnek, sem akkor ha papír alapon utal, sem akkor, ha netbankon keresztül, a rendszer csak a számlaszámot ellenőrzi. Ez biztos, giro rendszert kezeltem sokáig, és nem ellenőrizzük, hogy a számlaszám és a név összeillik-e. Főleg, hogy egy számlának lehet több tulajdonosa is, lehetnek rajta rendelkezők, sok cég rövidített nevet használ, de nem kell messzire menni, a NAV-nak beadott utalásoknál is az esetek 99%-ában csak annyi szerepel, hogy NAV, nem írják ki a teljes nevét. De befizetésnél a befizetési bizonylaton valóban rajta lesz a név. Amit tudsz tenni, hogy olyan banknál nyitsz számlát, akinek nincs vagy csak egy készpénzt átvevő fiókja van (pl.: Axa, Gránit bank), így nem valószínű, hogy befizetéssel teljesítik a fizetést. De ha valaki megveszi a szerinted cikisnek tartott dolgokat, az illetőt úgysem érdekli, hogy ki vagy, hiszen ő nem tartja cikisnek a dolgokat, azért veszi meg.
2016. jún. 23. 21:17
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

""Amit írtam, azt a netes utalásra értettem - arra viszont igaz."

Hát pedig ez nem így van"

Rendben.

Aki akarja majd kipróbálja.

2016. jún. 23. 21:17
 15/17 anonim ***** válasza:
79%
Valóban nem ellenőrzik a név-számlaszám egyezőséget, se netbankos átutalásnál, se papír alapúnál. Továbbá azt sem ellenőrzik a megbízás megadásánál, hogy az adott bankszámla létezik-e, kizárólag CDV ellenőrzés történik netbankos átutalásnál, ami csak annyit jelent, hogy az adott szám elméletileg lehet-e bankszámlaszám.
2016. jún. 23. 21:31
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. jún. 23. 21:39
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
67%-os! Miért terjesztesz hülyeséget? Láttál már bankot belülről? Tudod, hogyan működik az átutalási rendszer? Tudod, hogy hány utalás történik egy nap alatt? Hallottál már a giro rendszerről? Klíringközpontoktról? Mond valamit az neked, hogy kötegelt feladatfuttatás? Tudod egyáltalán, hogy mi történik, amikor te átutalsz? Hogyan teljesíti azt a bank? Hogy látja-e azaz átutalásod emberi szem?
2016. jún. 23. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!