Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitelfelvétellel kapcsolatban...

Hitelfelvétellel kapcsolatban tudnék kérdezni valakitől?

Figyelt kérdés

2016. jún. 13. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze. Mit szeretnél tudni?
2016. jún. 13. 20:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg kismamaként táppénzen vagyok már, ami havi szinten kb 150 ezer Ft-ot kapok, a páromnak pedig 200 ezer Ft a nettó bejelentett fizetése. Bár most váltott munkahelyet, de csak 7 napot volt munkanélküli. Most vagyunk túl egy lakásfelújításon, tehát maradt kb egymillió forintunk, amihez szeretnénk csokot is felvenni, ami ugye két gyerek után 1,4 millió. Szóval a kérdésem az lenne, ha az önerőnk elég egy másik ingatlanra, így van esélyünk, hogy a párom hitelt kapjon? Jelenleg az otthonunk nem a mi nevünkön van, csak egy autónk van.
2016. jún. 13. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:

A CSOK-hoz kell, hogy az egyikőtöknek legyen 180 napos folyamatos munkaviszonya, 7 nap munkanélküli sem biztos, hogy belefér. De ha neked van, akkor ez nem gond.

Hitelt szerintem akkor kaphattok jobban több helyről, ha az új helyen is meglesz legalább 3 hónap munkaviszony, a próbaidőt nem szeretik a bankok. Igazából sok helyen egy évet írnak elő, vagyis akkor adnak kamatkedvezményt.

2016. jún. 13. 22:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A lényeg, hogy a táppénz, illetve GYES nem akadály. :)
2016. jún. 13. 22:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem, meg ha meglesz kb. fél éves munkaviszonya a férjednek, akkor a CSOK is sima ügy, és a hitel is könnyebben meglesz. Kérdés persze, mennyit szeretnétek felvenni, hol, és milyen ingatlanra.
2016. jún. 13. 23:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Mint említettem, van egy családi lakás, ahol mi lakunk, így nem sürget a költözés, viszont a város mellett jó lenne megvenni egy régebbi ingatlant, amit idővel felújítanánk. Kb 5 millióról lenne szó.
2016. jún. 13. 23:38
 7/8 anonim ***** válasza:

A 180 napos "folyamatos" TB biztosítotti jogviszonyban lehet max 30 nap szünet, tehát a férjednél ez nagy valószínűséggel rendben van, de érdemes lenne megkérdezni az OEP-től a TAJ száma alapján.

Nálatok azt kell kivárni, hogy a férjednek meglegyen a legalább 3 hónap munkaviszonya, ekkor már hitelképes lesz és a CSOK is működhet. Mivel Te most tartós táppénzen vagy, a te jövedelmedet nem veszik figyelembe a bankok, viszont ha már CSED-et fogsz kapni, az már kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető. Mivel nem írtál konkrét számokat, így nem tudom megmondani, a férjed egyedül is hitelképes lesz-e a kért hitelösszegre, vagy ki kell várni azt, hogy már megkapd a CSED Határozatot. (egy hozzáértő)

2016. jún. 14. 08:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Bocs, most olvasom, hogy 5M Ft hitelről van szó. Sima ügy, ha van elég önerő, a férjed 3 hónapos munkaviszonya után már hitelképes. (Az OEP-ben érdeklődjétek meg, kaphat-e igazolást. Szerintem azzal se lesz gond)
2016. jún. 14. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!