Hogyan adhatok valakinek pénzt kölcsön biztonságosan (többi lent)?

Figyelt kérdés
Haverom pénzt kér tőlem, de én csak úgy adok neki, ha van írásos nyoma, mivel komolyabb összegről lenne szó. Szóval elég ha két tanú jelenlétében adom át a pénzt, amit írásban is rögzítünk? És Nem baj, hogy a két tanú családtag?
2016. jún. 12. 08:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

# 10

Értem. Azért annyira mégsem olyan hatalmas összeg, hogy megérje neki bíróságra bejàrkálni évekig és nem vállalni semmilyen bejelentett szerződéses munkát, csak hogy ne fizesse vissza. De Köszönöm a figyelmeztetést!

2016. jún. 12. 10:38
 12/15 A kérdező kommentje:

"Mekkora összegről van szó?"

50 ezer

2016. jún. 12. 10:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Ekkora összegnél szerintem nem gazdaságos közjegyzőhöz menni.
2016. jún. 12. 10:42
 14/15 anonim ***** válasza:

"mivel komolyabb összegről lenne szó..."

Ja, hát azért kezdhetted volna ezzel, akkor nem "tépem a szám" feleslegesen...(6, 10-es vagyok) azt hittem, 1-2 millió, mivel a házat is emlegetted.

50 ezerrel nem mennék közjegyzőhöz,mivel annak is van díja, nem éri meg...

Egyszerűen ha nem túl közeli havervagy nem adnék vagy ha igen, akkor elbúcsúznék gondolatban az 50 ezer ft-omtól és "letesztelném" a barátságot :-)

2016. jún. 12. 10:46
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

50 ezer mint "komolyabb összeg"? ....

A közjegyző díja 30e minimum, így felejtős. Add kölcsön aztán maximum tanulópénz lesz.

2016. jún. 12. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!