Aktív Bar listásként szeretnék felvenni hitelt.
Lehetséges? Bővebben lent.
Ha a "hitelező" egy fogyasztói csoport, akkor az a véleményem, hogy messze kerüld el őket. Aktív bárosoknak normál kereskedelmi bank nem ad hitelt. Fedezet alapon pár refinanszírozó ad ugyan hitelt, de igen magas kamatra és nagyon szigorú feltételekkel. Nagyon gondold meg, mit csinálsz, ha instabil az anyagi helyzeted és hitelből szeretnél hitelt kifizetni. Ezt hívják adósság spirálnak, amiből kimászni nagyon nehéz és ez a leggyakoribb oka, hogy az emberek végképp eladósodnak és elárverezik a végén az ingatlanukat.
2010. ápr. 12. 09:47
2/11 A kérdező kommentje:
Mit jelent azt, hogy fogyasztói csoport? Jövedelem alapon menne, mert nincs ingatlan a nevemen. Azt mondta nekem az illető, hogy 1,5 millió forintra fizetnék 7 évig kb. 24ezer forintot.
Ha nem ingatlan fedezetes a hitel, akkor egészen biztos, hogy fogyasztói csoportról van szó. Azt jelenti, hogy a hitelfelvevők összeadott befizetéseit "részletfizetéseit" osszák szét az új hitelfelvevők között.
Az, hogy éppen mikor és ki kap ebből a "nagykalapból", az sorsolás, vagy licitálás alapján történik. Olvass utána, rengeteg ilyen csoport ellen folyik eljárás, a bírósági ügyek, átverések folyamatosak.
2010. ápr. 12. 10:12
4/11 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodok, hogy ha fogyasztói csoport lenne, akkor nem kellene szerintem munkáltatói igazolás tőlem, illetve a kezestől, folyószámlakivoant, attól a takarékszövetkezettől papír a tartozásomról, a banktól khr-es lekérdezés, ha fogyasztói csoport lenne. Szerintem legalább is. Persze ilyenbe nem mennék bele. Ha jól tudom valamilyen alkusz cég.
5/11 A kérdező kommentje:
Ja, meg ha megvan a hitel, akkor közjegyzői papír készülne róla, az 25ezer lenne, meg 6% "sikerdíj", vagy minek is nevezte. Ezeket a hitelből vonnák le.
Az alkusz cég sosem hitelez, ő csak a hitelt intézi. Azt kellene megtudnod, ki lesz a valódi hitelt nyújtó. 6% sikerdíj? Csinos.
Nincs olyan normál bank ma Magyarországon, amelyik bármilyen státuszú (aktív, passzív) BÁR-osnak fedezet nélküli személyi kölcsönt adna. Hiteltanácsadással foglalkozom már 6 éve, de az egészen biztos, hogy az összes normál bank elzárkózik az ilyen ügyletektől.
(A fogyasztói csoportok hitelét is közjegyző előtt írják alá.)
Kérdezz rá az alkusz cégnél, hogy ki lesz a hitelt nyújtó cég és hogy az fogyasztói csoport-e vagy milyen egyéb pénzintézet?
2010. ápr. 12. 10:31
7/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a segítséget. Ebédidőben felhívom, aztán megírom itt, hogy mit mondott, kíváncsi vagyok a véleményedre! :) Ha nem gond...
Megköszönöm, ha megírod a tapasztalataidat, mert engem is érdekel, mások mit trükköznek a BÁR-os ügyfelekkel. Még esetleg azt tudom elképzelni, hogy eleve csak a nem bár-os adóstársat veszik majd figyelembe a hitelnél (téged a végén kihagynak az ügyletből), viszont akkor annak semmi értelme nincs, hogy most tőled munkáltatóit, meg bankszámla kivonatokat, tartozás kimutatást, meg KHR státuszt kérjenek. Kíváncsian várom a fejleményeket akár privátban is.
2010. ápr. 12. 10:51
Nekem már az is fura, hogy 1,5 millióra "csak" 24000 a törlesztőrészlet. Hacsak nem ingatlanfedezetes.
2010. ápr. 16. 19:06
Nem valószínű, hogy bármely bank vágyna rád, mint hiteleit nem fizető ügyfél.
2010. ápr. 20. 20:49
Kapcsolódó kérdések: