Miért nem találtam meg sehol az ég egy adta világon, hogy mi a különbség a Master Card és a Maestro kártyák között?
Milyen Mastercard? Dombornyomott vagy elektronikus?
A Maestro is egyre elfogadottabb itthon és az egész világban, de azért még mindig kevésbé mint a Mastercard.
A dombornyomott kártya pedig ma már nem sok helyen szükséges. Néhány helyen, pl. autóbérlésnél, egyes szállodákban és néhány légitársaságnál.
Melyik bank?
Mert ha van a kínálatában Visa, akkor az éppen olyan jó mint a Mastercard.
Dombornyomott Visa = dombornyomott Mastercard
Elektronikus Visa = elektronikus Mastercard
Leegyszerűsítve így működik.
Már ne haragudj de éppen azt írtam le, hogy mi a különbség.
Úgy gondolod, hogy sima mastercardod van? Ezt nem gondolni kell, hanem ha ránézel látod.
A logó rajta illetve a számok kiemelkednek-e a kártya síkjából?
A Maestro pedig kevésbé elfogadott. Remélem csak véletlenül írtad rosszul.
Egy cég igen. A Mastercard a tulajdonosa a Maestronak. De ez irreleváns ebből a szempontból.
Melyik banknál vagy?
A világon a legtöbb ponton a Mastercardot fogadják el vásárláskor. A VISA a második, viszont az USA-ban meg inkább a VISA-t fogadják el, mint a Mastercardot. A Maestro a Mastercard által felvásárolt cég, és elsősorban Európában és Indiában erős, az USA-ban meg kifejezetten kevés helyen lehet fizetni vele (a Mastercardhoz képest is, de főleg a VISA-hoz).
Úgy általában itthon: a Mastercard és VISA közül gyakorlatilag mindegy, bár a Paypass miatt inkább a Mastercardot preferálnám (a VISA-hoz Paywave a hasonló egyérintéses fizetés neve, de azt úgy tudom még kevés helyen tudod használni). A Mestro olcsóbb, mint a Mastercard vagy a VISA (nagyjából ugyanannyiba kerülnek), viszont a Maestro-t az interneten kevesebb helyen fogadják el (főleg az USA-központú, vagy az USA-ra építő helyeken nem fogadják el). Ez persze nem jelenti azt, hogy sehol sem, de nem mindenhol. Viszont egyre több helyen.
# 5/5 Időpont ma 09:17
Nagyjából rendben van amit leírtál, mondjuk kb. ugyanazt ismételted meg amit én már korábban.
Viszont, hogy az elfogadottságát tekintve a Mastercard megelőzné a Visat az tévedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!