Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a különbség Master Card és...

Mi a különbség Master Card és Maestro között?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 13. 10:31
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Na ez engem is érdekelne!
2011. ápr. 14. 15:24
 2/10 anonim válasza:
28%
Interneten történő fizetés szempontjából a különbség az, hogy amíg Maestro kártya közvetlen bankszámláról történő fizetést tesz lehetővé(debit card), melyhez PIN kód megadása szükséges, a MasterCard esetén a fizetéshez a kártya száma illetve a hátoldalán az aláírás melletti 3 jegyű azonosító szám megadása szükséges(credit card). Ez azt is jelenti, hogy egy talált Maestro kártyával idegen nem tud fizetni a PIN kód ismeretének hiányában, azonban egy MasterCard vagy Visa kártyát az esetleges elveszés esetén minél hamarabb le kell tiltani, mert a kártyán minden információ megalálható interneten történő fizetéshez.
2012. ápr. 3. 19:36
 3/10 anonim válasza:
89%

"Ez azt is jelenti, hogy egy talált Maestro kártyával idegen nem tud fizetni a PIN kód ismeretének hiányában..."

Ez mekkora hülyeség! Már elnézést a válaszolótól... Nekem Maestro kártyám van, és úgyanúgy a kártya elején lévő számsor, a lejárat dátuma, a nevem, és a hátoldalon lévő utolsó 3 szám kell ahhoz, hogy neten vásárolni tudjak. Nem egyszer csináltam már. Nekem is MasterCard-om volt eddig, és már 1 éve Maestrom van, de semmi különséget nem tapasztaltam...

Úgyhogy valami más lesz a különbség.

Annyit tudok, hogy nem minden helyen fogadják el a Maestrot, bár már egyre több helyen.

2013. dec. 22. 01:50
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

2. válaszoló: mikor megemlítetted zárójelben,h debit card és credit card, az hatalmas nagy hülyeség!

A credit card az a hitelkártya, tehát mikor a sajátod helyett a bank pénzét használod és ha nem törlesztesz időben, akk hatalmas kamatot számítanak fel.

A debit card pedig a tipikus "bankkártya" amivel a saját pénzed használod.

De h mi a különbség a Maestro és Master között azt én sem tom.

2014. febr. 8. 21:55
 5/10 anonim válasza:
67%
Pedig nem hülyeség. Elvileg a Maestro nem funkcionál hitelkártyaként, csak a bankszámlán lévő pénzösszeggel lehet gazdálkodni (tehát debit card), míg a MasterCard LEHET credit és debit card is. Ezen kívül a Maestro nem igazán gyakori az USA-n és Európán kívül. Nem vagyok a téma szakértője, de szerintem szignifikáns különbség a kettő közt nincs.
2015. máj. 30. 13:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Ugyanaz mindkettő. A Master cardok helyett néhány éve elkezdték felváltani Maestroval, tehát sok különbség nincs.
2015. máj. 30. 14:05
 7/10 anonim válasza:
90%

Maestro: Online debit kártya, azaz használata minden esetben elektronikus úton adott engedélyhez kötött. Ún. vésett bankkártya.

Mastercard: Offline debit kártya, azaz használatakor nincs minden esetben szükség (lehetőség) a kibocsátó bank engedélyére. Ún. dombornyomott kártya, amely szélesebb körben használható, mint a vésett bankkártyák.

2016. jún. 6. 10:01
 8/10 Icharus02 válasza:
62%
2017. nov. 15. 08:18
 9/10 csmyky válasza:
66%

Üdv:

Nem lehet vásárolni neten vele Maestro kártya.

2019. szept. 14. 22:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Én most megnéztem 4-5 helyet ahol rendelni szoktam és a Maestro-t egyik sem fogadja el.

Nem tudom, hogy ez miért van, de nekem ez tűnt most fel.

aug. 9. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!