Mi a különbség Master Card és Maestro között?
"Ez azt is jelenti, hogy egy talált Maestro kártyával idegen nem tud fizetni a PIN kód ismeretének hiányában..."
Ez mekkora hülyeség! Már elnézést a válaszolótól... Nekem Maestro kártyám van, és úgyanúgy a kártya elején lévő számsor, a lejárat dátuma, a nevem, és a hátoldalon lévő utolsó 3 szám kell ahhoz, hogy neten vásárolni tudjak. Nem egyszer csináltam már. Nekem is MasterCard-om volt eddig, és már 1 éve Maestrom van, de semmi különséget nem tapasztaltam...
Úgyhogy valami más lesz a különbség.
Annyit tudok, hogy nem minden helyen fogadják el a Maestrot, bár már egyre több helyen.
2. válaszoló: mikor megemlítetted zárójelben,h debit card és credit card, az hatalmas nagy hülyeség!
A credit card az a hitelkártya, tehát mikor a sajátod helyett a bank pénzét használod és ha nem törlesztesz időben, akk hatalmas kamatot számítanak fel.
A debit card pedig a tipikus "bankkártya" amivel a saját pénzed használod.
De h mi a különbség a Maestro és Master között azt én sem tom.
Maestro: Online debit kártya, azaz használata minden esetben elektronikus úton adott engedélyhez kötött. Ún. vésett bankkártya.
Mastercard: Offline debit kártya, azaz használatakor nincs minden esetben szükség (lehetőség) a kibocsátó bank engedélyére. Ún. dombornyomott kártya, amely szélesebb körben használható, mint a vésett bankkártyák.
Üdv:
Nem lehet vásárolni neten vele Maestro kártya.
Én most megnéztem 4-5 helyet ahol rendelni szoktam és a Maestro-t egyik sem fogadja el.
Nem tudom, hogy ez miért van, de nekem ez tűnt most fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!