Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi kiadással számoljunk...

Mennyi kiadással számoljunk még? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Két banknál intézzük a hitelünket, ami összesen 7millió forint lesz. Az egyik szabad felhasználású, ez fogja képezni az önerőnket(3,5 millió), a másik lesz a lakáshitel (3,5 millió). Tulajdoni lapokat már kértünk ki, ügyvédnél is jártunk. Ezen felül milyen költségek merülnek még fel, és az kb. mennyi lesz? Továbbá fog történni egy hitelkiváltás is, egyik bank átveszi a másiktól a hitelt.
2010. ápr. 9. 23:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem hinném..

Véleményem szerint amire készültök az gazdasági öngyilkosság..

A Szomszédom valami hasonlót csinált 10 évvel ezelőtt amikor elkezdte építenia házát, de az egyik hitele bedölt, és vele dölt a másik is...

A ház azóta sincs befejezve, mögötte laknak egy előtte istálóként szolgáló pajtában 8 an...

2010. ápr. 10. 01:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, miért vesztek fel két hitelt. Ha jól értem, két ingatlan fedezet is van, az egyikre veszitek fel a 3,5 mill Ft hitelt szabad felhasználásra, a másik ingatlant pedig épp most vásárolnátok.

Ha ez valóban így van, akkor nem a legjobb döntést hoztátok, mert egyrészt a szabad felhasználású hitelnek minden banknál magasabb a kamata, mint a lakásvásárlási hitelnek, így hosszú távon feleslegesen fizettek többet.

Másrészt költségesebb 2 hitelt felvenni, mint egyet, mert így 2x fizettek közjegyzői díjat, és a földhivatali díjakat is duplán fizetitek meg, ami szintén felesleges.

Költségek?

Ügyvédi költség

Vagyonszerzési Illeték

Közjegyzői díjak (2 hitelszerződés)

Földhivatalnál minden egyes bejegyzés, illetve minden egyes bejegyzés törlése külön díj ellenében történik. (12.600, 6000Ft)

Tulajdoni lapokból is több kell majd

folyósítási jutalék, ha nem akciós

értékbecslés(ek) díja, ha nem akciós

Szívesen segítek, ha írsz privátban.

2010. ápr. 10. 07:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha keresel havi fél millát akkor belevághatsz egyébként ne tedd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. ápr. 10. 07:49
 4/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a nagylelkű válaszokat, de nem oktatást kértem. tisztában vagyok anyagi helyzetünkkel, de lehet én fogalmaztam meg hülyén a kérdést. Az egyik 3,5 millió lenne az önerő, mivel nincsenek félretett millióink, így hitelezné meg a bank a fennmaradó részt a házból. Ami ki lett számolva , hitel törlesztés forint alapon belefér költségvetéseinkbe, így remélem nem kell a későbbiekben egy pajtában laknunk.

Ja, és még valami: nem azt kérdeztem, hogy hülyeséget csinálunk-e vagy sem, hanem hogy milyen költségeket számoljunk.

Köszönöm.

2010. ápr. 10. 09:22
 5/9 anonim ***** válasza:
A 3,5 mill Ft szabad felhasználású hitel az fedezet nélküli személyi kölcsön lenne, vagy van mögötte ingatlan fedezet is?
2010. ápr. 10. 09:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár jelezted, hogy nem oktatást kérsz, én mégis óva intelek attól amire most készültök!

Ezt nem szabad csinálni! Maximum a bevételetek 30-35%-a legyen a törlesztőrészlet és az ingatlan max 50%!

Igaza van az előttem szólóknak!

Gondoljátok végig, inkább beszéljetek egy tanácsadóval!

Soha nem vennék lakást hitelből ilyen feltételek mellett, ez egy óriási csapda! Nem a tied a lakás, hanem a banké!

Ez a sok hitel, és kiváltás, közjegyző, folyósítási jutalék értékbecslés előtörlesztés miatti szankció egyebek 300-500 ezret felemésztenek tutira. Arról nem is beszélve, hogy a kamatkiadás óriási veszteség, 7 millára 15 millát fogtok minimum kifizetni. Megéri ez?

Albérletre is elmenne tudom, sok....

Viszont egy forint adósságotok nem lenne.

Annyi hitelt szabad felvenni, mint amennyit meg is tud takarítani az ember - különben jön a magáncsőd

A pénzügyi képzeletbeli mérlegnek közel vízszintesen kell maradnia.Az egyensúlytalanságnak soha nincs jó kimenetele.

Csak óvatosan, és megfontoltan! Kívánok sok szerencsét!

2010. ápr. 10. 10:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Én takarékoskodnék, gyüjtögetnék 1-2 évig hogy legyen önerő aztán vennék lakást.
2010. ápr. 10. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:

7.25-ös válaszoló vagyok. Valószínűleg félreértettél, én nem kioktatni szerettelek volna, csak optimalizálni a költségeidet azzal, hogy ne két hitelt, hanem csak egyet vegyetek fel.

Semmiféle önerőre nincs szükség ugyanis egy ingatlan megvásárláshoz, ha van plusz ingatlan fedezet.

Azért gondoltam, hogy két ingatlan bevonásáról van szó, mert 3,5 mill Ft fedezet nélküli szabad felhasználású hitelt nem hiszem, hogy fel szeretnétek venni. Egyrészt az egekben lenne a törlesztő részlete, másrészt ahhoz valóban nagyon magas havi nettó jövedelemre lenne szükség, hogy ilyen összegű személyi kölcsönt kapjatok.

2010. ápr. 10. 12:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi ugyanigy tudtunk házat venni, ahogy ti. Csak nekünk nem ment forint alapon. Sajnos. Nekünk az illeték volt megterhelő, de azt kérvényezni lehet, hogy részletekben fizesd. 2-3 évre kell KAMATMENTES részletfizetést kérni, miután megkaptátok az 1 összegű csekket.
2010. ápr. 12. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!