Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Magánszeméltyől/embertől...

Mittudomen1321 kérdése:

Magánszeméltyől/embertől szeretnék kölcsönt. Kihez/hova forduljak?

Figyelt kérdés
Azt hallottam van ilyen lehetőség. Bankhoz menjek vagy hol keressek? Valakinek valami info? Nem egy nagy összegre 130-150 ezer ft-ra lenne szükségem. !nem uzsorást, hanem hitelező ?személyt? keresek!

2016. máj. 19. 08:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%

Összefoglalom:

1. Ha piaci alapon kell hitel: akkor bank vagy takarékszövetkezet

2. Ha magánszemélytől kell hitel, akkor barát vagy családtag kamatmentesen, szívességből, ez legális lehet.

3. Minden más, ismeretlen magánszemélyes megoldás Btk-s kategória, vagyis bűnözőkkel üzletelsz - erre készülj. Egy bűnöző pedig a fair bank törvényt sem tartja be, és a hitel behajtását sem az Intrum Justitia szőke, cuki, 50 kilós Krisztikéjére bízza, hogy telefonon beszéljen már a lelkedre.

2016. máj. 19. 12:04
 12/27 A kérdező kommentje:
jó oké, köszi. most már tudjuk hogy megy ez törvényileg. a kérdésem ettől függetlenül továbbra is ugyan az. de legalább most már értelmesebb kommentek jönnek. köszi.
2016. máj. 19. 12:05
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Bakker. Neked nincs 80as iq. Már leírták. Ha nem érted, a te bajod.

De még1x.

1: bank. Ez neked nem opció, még a provident sem (miért?)

2: rokon. Ezek szerint ilyened nincs.

3: bűnöző. Aki uzsorás. Nem hiszem, higy szeretnéd.

Te ezek után mire gondolsz??? Vagy inkább kire?

Majd én adok neked? És mi lenne a fedezet? Mit tehetek ha nem adod vissza??? (Ez a palimadár kategória, ha nem értenéd).

Szóval nem, NEM létezik ilyen lehetőség.

2016. máj. 19. 12:16
 14/27 anonim ***** válasza:
88%

Így van, ráadásul a kérdező mindent leírt, csak azt nem, amit kérdeztem:

"Milyen garanciát tudsz adni arra, hogy visszafizeted? Van munkahelyed? Ha igen, akkor miért nem a bankban kérsz?"

Nem kötözködésből kérdeztem, hanem ez alap lenne, hogy leírja, ha már kölcsön kér valakitől. De úgy látom, olyan a stílusa, hogy még mi teszünk szívességet, ha kölcsön adhatunk neki.

Kérdező, tudod, hány ember szeretne igen gyorsan pénzhez jutni?

Ha ez így működne, hogy csak idejössz, kérsz 150 ezret, valaki ad, aztán vagy visszakapja a pénzét, vagy nem. Még mindig SEMMILYEN garanciát nem adtál arra, hogy vissza tudod fizetni...

Ígérni meg én is tudok...

Javasoltam a Providentet, de azt sem "hallottad" meg.

2016. máj. 19. 12:17
 15/27 anonim ***** válasza:

Na, akkor még egy adalék: kérdező, ha mindenki megkapná a pénzt, amire szüksége van, a Gyakori kérések válaszolóinak már nem lenne egy fillérje sem, mert elszedték volna tőlük a kérdezők ! :D

Íme, egy link, aminél láthatod - van, akinek 2 millióra, másnak csak 400 ezerre, stb van szüksége.

Ja, és egy normális hitelkérő, eleve azt is leírja, hogy mennyi időre kellene, s milyen részletekben tudná visszafizetni. MÉG MIELŐTT BÁRKI JELENTKEZNE, előtte leírja, amikor felteszi a kérdést.

2016. máj. 19. 12:24
 16/27 anonim ***** válasza:
2016. máj. 19. 12:24
 17/27 A kérdező kommentje:

ennyi retardáltat... de sebaj. várható volt.

továbbra is privátban legyen kedves az értelmesebbje. köszönöm

2016. máj. 19. 14:53
 18/27 anonim ***** válasza:
85%

" továbbra is privátban legyen kedves az értelmesebbje"

mármint hogy a palimadarak, azaz azok, akik adnának pénzt és sosem kapnák vissza.

Amúgy fordítva ülsz a lovon... - nem vetted még észre?

NEKED van szükséged a pénzre, tehát nem dirigálni és flegmáskodni kellene.

Én pl. tudnék adni, de nem adok (ne is írj privátot)

1 - mert nem akarok törvénybe ütközőt cselekedni

2- mivel annyit nem nyögtél még ki, hogy van-e munkád, miből adnád vissza?

Szóval viszlát, keresd tovább a palimadarakat - kilóg a lóláb, ha már a Provident sem nyerő...

2016. máj. 19. 15:01
 19/27 A kérdező kommentje:

írjon a **** neked privátot te világi bohóc. huzzatok már innen valamerre. menjél ki az udvarra játsani.

de majd mindjárt leírom neked ide az egész életemet, nem?

tb számot, személyi számot ne adjak?

nyílván nincs munkám te aberált bírka, hisz akkor nem ide irogatnék. fedezet kell? teszek rá egy lakást? mit szólsz bohóc? a 150 ezer ftra.

provident? miért oda semmi nem kell??

tünjetek a vérbe innen. ostoba bírkák.

elnézést, tudom hogy most nagyon minősíthető vagyok, de ezek..........................

ha tud valaki ilyesmit, hogy hitel magánszemélytől. írjon legyen kedves egy privátot. bár az is lehet vissza sem jövök már ide... ennyi bírkát. egy értelmes hozzászólás nincs itt. talán a jogi dumát leszámítva. igaz ha nem foglalta volna össze a kedves kommentelő.. na mindegy, az oké.. de ez?

2016. máj. 19. 15:08
 20/27 A kérdező kommentje:

"kilóg a ló láb"

az ki lóg bizony. ennyi idióta embert egy rakáson te jó ég.

2016. máj. 19. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!