Debreceni Egyetemre megyek, milyen bankszámlát nyissak?
Nem fognak neki nyitni, magának kell elintéznie. Szerintem Erste-set érdemes nyitni, mert bankfiók van a közelben (Kémia épületben) és 3 ATM is van az egyetem területén: főépület, elmeleti tömb, kémia épület
Bár aattól függ, milyen kar. Pl a jogi kar ki van helyezve. De ha BTK vagy TTK, orvosi akkor érdemes Erste-set kötni, mert ezek a központban vannak, mármint a karok, ott pedig van bankfiok ês ATM is, ahogyan írtam is.
Az első válaszoló nyilván nem jár vagy járt egyetemre, ennyi sütnivalóval.
Hogy lehetne bárki másnak nyitni számlát?
Jó pár jogszabály szigorúan kizárja.
Számlát nyitni mindenki saját nevében jogosult, afelett rendelkezni (kivéve a meghatalmazás esetét), azt megszüntetni a számlatulajdonos jogosult.
www.bankmonitor.hu és www.bankracio.hu
Itt találsz kalkulátorokat, hogy a te használati szokásaid mellett melyik éri meg neked.
Utána nézd meg a bankok honlapján is (mert az a hiteles forrás) és ne csak a rövid leírást, hanem a részletes hirdetményt is.
Debrecenben nyilván minden nagy illetve közepes méretű banknak van fiókja.
Az, hogy milyen messze van az egyetemtől teljesen mindegy, fiókba alig kell járni, a legtöbb ember mindent netbankban intéz, főleg a fiatalok.
Olyan pedig nincs, hogy az SZTE-re csak az OTP felel meg. Az egyetemnek semmi köze, hogy ki melyik banknál nyit számlát. És amit a hallgató megad számlaszámot, oda utalják amit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!