Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Olcsó számla diákként? (bővebb...

Olcsó számla diákként? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szeretnék egy második számlát nyitni, jelenleg már van egy számlám, de sajnos a minap az történt, hogy anyám bement a bankba, és simán megmondták neki a számlaegyenlegem, pedig nem az ő nevén van a számla, hanem az enyémen.

Szóval kéne egy olyan bank, ahol olcsón tudnék számlát vezetni, használat nélkül. Csak pénzt szeretnék parkoltatni rajta, anélkül, hogy arra a szüleim rálátnának. Melyik bankot ajánlanátok?

2016. máj. 10. 11:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha központi címre írtad a panaszt, akkor ki fogják vizsgálni az ügyet, és komolyan is veszik majd.
2016. máj. 10. 23:54
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A tegnap 20:38-as hosszú választ író vagyok.

Ez esetben tényleg banktitoksértés bűncselekményéről van szó.

Én mindenképpen ott hagynám az OTP-t és a számla megszüntetésénél is indoklásként jelezném az okát. Szerintem írásban meg lehet indokolni a felmondáskor.

www.bankmonitor.hu vagy www.bankracio.hu a saját szokásaid szerint állítsd be a keresőfeltételeket és kidobja, hogy melyik számla lenne neked a legjobb.

Utána persze a bank oldalán is ellenőrizd, az a biztos. Ne csak a rövid leírást, hanem a hirdetményben. Az is mindig fent van a bank oldalán.

Régen voltam már diák (sajnos), annak idején még sok nagyon kedvezményes diákszámla volt.

Egyik ismerősöm a Sberbankról diákszámlát nagyon jónak mondja, de nézd meg magad.

A K&H is "régi motoros" a diákszámlák mezőnyében.

De úgyis az a fontos, hogy a te pénzügyi szokásaidhoz melyik illeszkedik a legjobban.

Tippeket nem biztos, hogy jó dolog adni.

2016. máj. 11. 10:46
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem szüntetném meg az OTP-set, mert szinte mindenhol azt tudják, a családban, munkahelyen, egyetemen, stb.

Így az lenne a főszámlám úgymond, csak nem tartanék rajta sosem nagy összeget, szépen felvenném készpénzben és befizetném a másik számlámra.

(Nem utalnám, hogy ne legyen ott a számlatörténetben a másik számlám száma. Még a végén azt is kikotyogják.)

2016. máj. 11. 14:57
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát én ezt semmiképp nem csinálnám.

Azért van bankszámlám, hogy az privát legyen. Nem azért, hogy titkoljam a rajta lévő pénzt meg tranzakciókat, hogy rejtegetnem kelljen mindent, kp-val szaladgáljak rendszeresen az egyik bankból a másikba. Ez azért kicsit abszurd.

Eleve nem old meg semmit, mert ha oda bejön egy összeg, és feltételezzük, hogy más is hozzáfér a számlatörténethez, akkor máris nem eltitkolható, akkor sem, ha kiveszed kp-ban.

Szóval vagy azt csinálnám, hogy maradok ennél, hátha a vizsgálat miatt kirúgnák az illetőt (igen, rúgják is ki, az ilyen nem sajnálom, ilyen emberek ne dolgozzanak ilyen pozícióban és kész), és akkor nem fordul elő többet. Vagy átmennék másik bankhoz, de akkor teljesen. Ilyen köztes megoldás csak probléma, ráadásul a legrosszabb az egészben, hogy beletörődsz, hogy neked kiadják az adataidat.

2016. máj. 11. 15:16
 15/21 A kérdező kommentje:

Még azon is gondolkozom, hogy a munkahelyemen megváltoztatnám a számlaszámom, így a fizetésem már nem ide érkezne. Szóval csak ilyen tartalékos számlaként maradna meg, mert tényleg sokan ismerik.

Azóta amúgy írtam az ügyben az MNB-nek egy panaszt. Egyelőre az OTP még mindig nem keresett meg, nem is adott érdemi választ.

Chaten beszéltem az online rendszerükben egy ügyintézővel, aki azt ajánlotta intézkedjek, hívjam fel az érintett fiókvezetőt és beszéljek vele...

Külön kértem tőlük, hogy hívják fel ők, mert dolgozom. De azt mondták én telefonáljak.

2016. máj. 11. 15:28
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Jobban jársz ha te intézkedsz, nem másra bízod.

Az OTP-nek remélem postai levelet küldtél. Ha nem, küldj úgy. A tértivevény lenne a legjobb.

A köztes megoldás pedig tényleg nem jó. Se-se.

És még a banki költségeid is megnőnének, ha két számlád lenne. Márpedig olcsó számlát keresel a kérdés szerint.

Az egyetemen a neptun vagy ETR rendszerben lehet módosítani, módosíttatni a számlaszámot. Munkahelyen is bármikor bejelenthetsz újat.

A családtagoknak is megmondhatod, hogy mostantól ez a számlaszámod. (Már ha ezek után egyáltalán szeretnéd.)

Néztél már másik számlát? www.bankmonitor.hu vagy www.bankracio.hu oldalakon vannak jó kalkulátorok, ahol személyre szabottan lehet beállítani a banki szokásaid és kiadja, hogy melyik számlával mennyi költséged lenne.

Persze utána a bank oldalán is ellenőrizni kell. Nem is csak a rövid leírást, hanem a hirdetményben is.

2016. máj. 11. 23:04
 17/21 anonim válasza:
100%

Na, hogy áll a dolog???

Mit állapítottak meg? Adnak valami kártérítést? Vagy azóta is belesz@rnak az egészbe?

Nekem volt egy hasonló esetem még olyan 3 évvel ezelőtt, bár én ERSTE-s vagyok. Ők adtak kártérítést utána, nem olyan nagy összeget, de adtak. Kíváncsi vagyok, vajon neked is adnak-e. Majd írd meg!!

2016. máj. 24. 14:45
 18/21 A kérdező kommentje:

Sajnos még azóta sem tudtak érdemi választ adni. :/

Mindenképp jelzem majd, hogy mire jutottak...

Örülök, ha az ERSTE ennyire jófej volt. :D

Kíváncsi vagyok, az OTP milyen lesz.

2016. máj. 26. 19:54
 19/21 anonim válasza:
Na, ez durva... így biztos nem nyitok számlát az OTP-nél...
2016. jún. 1. 18:26
 20/21 anonim ***** válasza:
Még mindíg semmi?
2016. aug. 7. 01:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!