Hol hibás a számolás?

Figyelt kérdés

Van egy tőzsdei ügyletem! 3 x 1 milliót felteszek a tőzsdére, annak különböző bugyraiba, (részvény, kötvény, stb). Az egyik millión nem nyerek semmit, (0%) a másikon 10%-ot, a harmadikon 20-at nyerek, akkor a 3 millió forintos össztőkén összesen 30 %-ot értem el, amellyel 900 ezer forintot nyertem!

Miért nem jön ki ugyan ez az érték, ha a nyereményeket számlánként számolok ki, és a végén adom össze?

Az egyik millión lett 20%-om ami 200 ezer ft.

A másikon lett 10%-om, ami 100 ezer forint.

A harmadikon lett 0%-om, ami nulla forint nyeremény.

Így összesen 300 ezret nyertem.

Akkor most 900-at nyertem, vagy 300-at?

Mit néztem be?

2016. máj. 4. 12:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mi alapon adod össze a 10 és 20%-ot az első számolási módban? Annak semmi értelme sincsen.
2016. máj. 4. 12:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor a második a jó?

azért adtam össze, mert gondoltam veszem a ∑ tökét, a ∑ hozamot és így leegyszerűsítem. Miért nem lehet így?

2016. máj. 4. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Hogy hogy hol hibás?

A befektetett pénzed 3 millió forint.

Az egyharmadán 0% a hozam, az egyharmadán 10 százalék, a harmadik harmadán 20 %, az átlagosan 30/3=10 százalékos hozam. Ami 3 millió forintnál pont 300 ezer forint.

Ez nem függ attól, hány db értékpapírszámlán tartottad a papírjaidat.

2016. máj. 4. 13:16
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2016. máj. 4. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!