Ha a bank tévedésből 100 ezer ft helyett 100 milliót küld a bankszámlámra akkor én vagyok a hibás?
Tételezzük fel,hogy a fent említett összeget küldi el a számlámra,és én nemjelzem a hibát,illetve költök is az összegből.
Hibáztatható leszek?
Igen, mivel nem a tied a pénz!
Amit elköltöttél belőle azt meg kell téríteni a bank felé.
azt hiszem jogtalan gazdagodásnak hívják.
Tudod, hasonló ha elejted a kezedből a pénzt, és valaki elveszi, akkor az már az övé?
Nem minden esetben kell visszafizetni (lásd lenti cikk).
De itt amit a kérdező írt, ott igen, vissza kell!
Nemtudom ilyen esetben biztos azt mondanám,hogy a bank poszttraumás stresszt okozott.
Illetve ha elkölteném a teljes összeget,de semmi maradandóra nemköltenék,mondjuk elbuliznám,hogyan hajtanák be rajtam?
ha pl 110.000 helyett utaltnak neked 115.000 -t és te elköltöd mert azt hiszed, h jogosan utalták, pl emeték a fizud v ilyesmi, akkor ott megállja a helyét a jóhiszeműség.
De ha pl kapsz még egyszer 100.000-et, akkor már meg kell fogalmazódnia a fejedben a kérdésnek, hogy miért is? Persze ha sík fogyatékos vagy, akkor érthető, hogy azt hiszed, az a pénz jár neked, de egy bíróságon hamar bebizonyítják, ha csak tetteted a fogyatékosságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!