Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha 1 számot félreírnak a...

Ha 1 számot félreírnak a bankszámlaszámban akkor megvalósulhat az utalás?

Figyelt kérdés
Valaki azt állítja hogy 1 számot elírt a számlaszámomban és "egy idegen nőnek elutalta" a nekem szánt pénzt viszont én még régebben olvastam hogy legalább két számot kell elírni hogy létező számlára menjen a pénz vagy valami ilyesmi. Ha valaki le tudná írni hogy van ez megköszönném:)
2016. máj. 2. 19:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez így nettó faccság. ha nem a te bankszámlaszámodat írja be, nem megy el a pénz, neked legalábbis biztos nem, hogy az elírt vagy "elírt" bankszámlaszám meg valós,azt te nem fogod tudni.
2016. máj. 2. 20:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem nekem jön, de pont ezt a kérdésem hogy ha 1 számot félreír létező számlára mehet-e a pénz. Ráadásul nem is neten ultata, hanem befizette úgyhogy ha nem létezik a számla nem tudta volna befizetni ezért nem vágom hogy most kamuzik vagy nem
2016. máj. 2. 20:33
 3/13 anonim ***** válasza:
Honnan tudja, hogy NŐ volt az illető? A bankszámlaszámban nem utal semmi az illető nemére. Ha meg tudta, hogy nem neked utalta, hanem egy "idegen nőnek", akkor miért nem vonta vissza a tranzakciót?
2016. máj. 2. 21:09
 4/13 anonim ***** válasza:

HA van, akinek egy számjeggyel tár el a számlaszáma a tiédtől, akkor igen, lehet.

És simán tudhatja, hogy nő, ilyen esetben ugyanis jogosult a bank kiadni a számlatuljadonos adatait annak, aki tévesen utalt.

2016. máj. 2. 21:11
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Igen mivel befizette rajta van a bizonylaton a számlatulajdonos neve.
2016. máj. 2. 21:15
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

A bankszámlaszámok egy algoritmus alapján épülnek fel. Ellenőrző számok vannak beépítve, ezért legalább két számot kell nagyon szerencsétlenül elrontani, hogy téves utalás történjen.

De ha még egy lehetséges számlaszámra is utal, akkor sem biztos, hogy az a számlaszám létezik is vagy esetleg nem szűnt már meg ha létezett valaha is.

Értelemszerűen rengeteg kombináció van, soha nem fogynak el.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy hazudik.

2016. máj. 3. 17:58
 7/13 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon szépen köszönöm, nekem is így rémlett!!!
2016. máj. 3. 19:16
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól tudod, minden számlaszám legalább két karakterrel eltér minden másiktól. Így ha el is utalta egy rossz számlaszámra, akkor vissza fogja kapni. De ha szembesíted a ténnyel, hogy legalább két számjegyet kell elírni, akkor majd azt fogja mondani, hogy jah hát kettőt rontott el. De egyébként ha ő rontotta el, akkor oldja meg ő a problémát, ne a te sarad legyen, hogy ő hibázott, utaljon neked újra.
2016. máj. 3. 21:47
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Állítólag befizette bankban, mondjuk ettől még hihetetlenebb a sztori mert akkor nyilván látta volna a bankos hogy nem létezik ilyen számla.
2016. máj. 4. 11:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem létező számlaszámra nem tud befizetni, mert nem engedi a rendszer. De akkor kérd meg, hogy mutassa meg a befizetési bizonylatot, azon látni fogod, hogy mi a helyzet.
2016. máj. 4. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!