Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Év végéig használhatók a...

Év végéig használhatók a jelenlegi 20 és 10 ezres bankjegyek. Mondjuk valakinek van 20-30-akármennyi millió forintja és nem akarja bankba, stb. tenni, hogy tudja átcserélni majd az újakra?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 26. 21:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"ki az aki bankba teszi ilyen kamatok mellett, csak veszíteni lehet rajta a költségek miatt :

[link]

ÉS mit szólnál ilyen kamatokhoz: [link]

Vagy vehetnél kincstárjegyet, de könyörgöm, akkor se tarts többmilliót kp-ben!!! De nyilván ha lenne annyi pénzed, akkor ezeket már tudnád. :D

2016. ápr. 27. 08:50
 12/18 anonim ***** válasza:

"ki az aki bankba teszi ilyen kamatok mellett, csak veszíteni lehet rajta a költségek miatt"

Mindig ez az érv. A valóság meg az, hogy ha van egy fizetési számlád, akkor azon, vagy esetleg egy hozzá kapcsolt takarékszámlán bőven elfér +20 millió forint. A számláért meg alapból fizetsz. Tehát a 20 millióból nem veszítesz semmit, sőt, a minimális kamat miatt még nyersz is.

Az viszont tuti biztos, hogy otthon a párnában 0, azaz nulla forintot nyersz rajta, aztán meg csak a gond van vele egy ilyen bankjegybevonós esetben. Arról nem is beszélve, mi van, ha betörnek hozzád, az a betörőknek jó nap lesz.

Persze, mint ahogy egy előző válaszoló tanácsolta, lehet jobb helyekre is rakni, mint egy sima bankszámla.

2016. ápr. 27. 09:13
 13/18 anonim ***** válasza:

Nyugaton - hasonlóan alacsony kamatok mellett - a biztonság miatt tartják bankban a pénzüket az emberek. Ha otthon egyszer jól kirabolnak, az lesz csak az igazi költség.

Egyébként meg rég vége van a kétjegyű inflációs korszaknak. Meg kellene lassan tanulni, hogy egy ideig nem fogunk 10-15%-os kamatokat kapni a betéteinkre (remélhetőleg).

2016. ápr. 27. 09:15
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát érdekes, nekem van itthon kp-ban kb 300 ezer ft, minden hónapban elraktam egy 10 ezrest a fizetésemből egy borítékba, nem a számlán hagytam. De én már eleve az új 10 ezreseket raktam el, hogy ne legyen ebből gond.
2016. ápr. 27. 17:25
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg érdekes. Hogy képes vagy kivenni a bankból, hogy egy borítékban gyűjtsd, az valóban meglep engem.
2016. ápr. 27. 17:38
 16/18 anonim ***** válasza:
Én arra írtam, hogy sokan azt írják, hogy ez csak fekete pénz lehet, ami otthon van. Erre írtam, hogy nem feltétlenül feketepénz.
2016. ápr. 27. 17:45
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem piszkos pénz, akkor miért fél valaki bankban átváltani, ahol többletköltség nélkül, ingyen megteszik neki?
2016. ápr. 27. 17:54
 18/18 anonim ***** válasza:
58%
Attol fuggetlenul, hogy fekete vagytiszta penzt teszel a bankszamladrol a boritekra, egy penzugyi zseni vagy! :D
2016. ápr. 27. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!