Olyan ingatlanra lehet e felvenni jelzáloghitelt, amelyet lakáshitel terhel?
Ebbe bukott bele az amerikai ingatlanhitel-piac, hogy egy ingatlanra több hitelt is felvettek. Remélem Magyarországon ezt nem engedik, de ha mégis, egy kis egységnyi részben közreműködnél a gazdaság potenciális összeomlásában.
Van alternatíva. Keress meg privátban, mert ide nem írhatok reklámnak minősülő információt. :)
Melyik Bank adja meg a Ház értékének a 120 % át?
Általába 80 at adnak, hogy tuti veszteség nélkül adhassák el.
(Komolyan érdekel)
És mégy annyi hogy Amerikába nem azért omlott össze mert több hitelt is felvettek hanem:
Felvettek 8 milliót egy 8 milliót érő házra, majd felment a ház értéke 14 re majd felvettek még hitelt.
Igy 14 milliós házon 14 milliós hitel volt.
A bibi az hogy lement a ház értéke 10 re és akkor 14 millió hitel volt egy 10 milliós házon. Ezután értelemszerűen ez emberek a bankokra hagyták a szar értékű házakat, és nyertek a dolgon.
Megjegyzem, itt a folyamat az amit igaznak gondolok a számokat csak kitaláltam.
Az utolso 2 választ én irtam, bocsi hogy a kérdésre nem válaszoltam :).
Tehát én az ugyfeleimnek azt szoktam ajánlani, hogy az összes hitelét váltsuk ki 1 bank nál és azt terheljuk a házra.
Viszont ha az 5 hitel közül 1 már olyan nagy hogy a ház értékét eléri akkor a többi 4 et necces belesüriteni.
De innen már más téma.
Amugy 4,xx el kezdödö THM es hitelre váltjuk ki az ilyen 7% osokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!