Hogyan lesz tiszta a SMSZ számlára tett pénz?
Ha van SMSZ-ed, akkor nyilván valamelyik privátbanknál vagy ügyfél. A PB-s tanácsadó mit mond? Ha olyan pénz, amit egy év után ki lehet venni 10 százalékos adóval, akkor szerintem meg kéne próbálnod a lombardhitelt, ha nagyon sürgősen kell a pénz, mivel a NAV-nál szerintem felhívás keringőre, ha hozzányúlsz.
Azokon a számlákon csak szürke-fekete pénz van, igazolhatatlan eredetű, és kb. ezer számla lehet az egész országban, nem több, szóval gyorsan megtalálják, aki feltöri az egyiket.
"Azokon a számlákon csak szürke-fekete pénz van, igazolhatatlan eredetű,"
Nem, ha már a számlán van a pénz, az tiszta, igazolt jövedelem hivatalosan, a számlára kerülés pillanatában válik tisztává.
"és igazolt, tiszta pénz lesz belőle"
Nem lesz belőle tiszta pénz, csak adózott jövedelem, azért még meghurcolhatnak később, hogy egész pontosan honnan származik, nem-e illegális tevékenységből.
Az SMSZ számlát az adóhatóság nem látja, az 5 éve bankszámlán lévő pénz legálisnak számít (5 évnél régebbre nem vizsgálódhat a NAV).
Így lesz. Berakod, 5 év múlva bankszámlára utalod.
"Utána semmilyen alapon nem cseszegethetnek, hogy erdetileg honnan volt a pénz."
"A sajtóhírekkel és a közhiedelemmel ellentétben ez az amnesztia csak az adóbevallás és az adófizetés elmulasztásának jogkövetkezményei – azaz az adójellegű bűncselekmények - alól mentesít, de nem mentesít a megszerzéshez esetleg kapcsolódó egyéb bűncselekmények alól (pl. sikkasztás, hűtlen kezelés, gazdasági csalás,
korrupciós bűncselekmények, stb.). Ahogyan a nem-adójellegű alapbűncselekményre elkövetett pénzmosásra sem vonatkozik a mentesítés."
A bankok meg kötelesek jelenteni az adataidat a hatóságoknak amikor SMSZ-t nyitsz, szerintem logikus lépés lenne minden ügyfelet egy idő után átvilágítania a rendőrségnek, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!