Van olyan bank, ahol az ATM 100 ezer forintnál nagyobb összeget is kiad egy tranzakcióval?
A K&H és az OTP biztosan kiad 100 eFt-nál többet, az Erste automatájánál és az EURONET automatánál is vettem már fel készpénzt (nem vagyok ügyfelük), ott is működött.
Minden hónapban ennél több készpénzt veszek fel, gond nélkül.
Kiírja, hogy érvénytelen tranzakció/tranzakció elutasítva, nem ad ki pénzt, és nem is von le semmit.
Ma délelőtt voltam emiatt a bankban, azt mondták, ilyen limit náluk nincs (a szerződésben sem találtam ezzel kapcsolatban semmit), csak napi limit, az nálam 300 - és azzal nincs is gondom.
Párom egy harmadik automatánál próbált nagyobb összeget felvenni, ott konkrétan kiírta, hogy 100 a maximum, amit kiad, ezért is gondoltam, hogy az ATM miatt van.
Majd még futok egy kört, hátha csak az ügyintéző nem volt képben.
Én már vettem ki OTP-s automatából egyszerre 150 ezret.
Lehet, hogy az elsőnek van igaza, és csak saját bankéból lehet. (Én is OTP-s vagyok).
Én idegen ATM-ből is vettem már ki 100 felett. (Erste ATM, de OTP számlám van)
Nem tudom mi lehet a gond, simán működnie kéne.
Limit persze van, mert nem tud korlátlan pénz köteget kiköpni az automata, nem fér ki, az meg nem működik, hogy több adagban adja ki. De nem 100 a limit erre.
Lehet itt mondogatni, hogy "én már vettem ki", attól még ez nem érvényes minden bank ATM-jére. Konkrétan az OTP-s ATM-ek 100 ezret adnak ki idegen bank ügyfeleinek, ezt nemrég nyilatkozták: [link]
Saját automatának viszont ki kéne adnia a 100 ezer feletti összeget. Főleg, ha az ügyintéző is ezt mondja. Kérdés, hogy az ügyintézőt miért intézed el ennyivel, miért nem teszel panaszt? SAJÁT ATM-jük nem adott ki neked megfelelő mennyiségű pénzt, ezt nekik kell kezelniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!