Kifizethetném én egy ismerősöm banki hiteltartozását, úgy, hogy az illető erről ne szerezzen tudomást?
A kérdés csak elvi síkon létezik, mindössze elgondolkodtam rajta.
Mert van egy ismerősöm, akinek nagy hiteltartozása van. De róla tudom, hogy soha nem fogadna el segítséget, viszont a hitelbe belerokkan idővel.
Ha esetleg nagyobb összeghez jutnék, akkor lenne rá mód, hogy az ő tudta nélkül kifizethessem? Vagy ehhez mindenképpen kell a hitelfelvevő személy beleegyezése is?
Egy részletet be tudsz fizetni a szomszéd hitelére. Ha a bankba fizeted akkor kérni fognak tőled személyit és aláírást, ergo ismertté válik a személyazonosságod.
Ha utalsz akkor is meg tudja mondani a bank, hogy ki utalta a pénzt.
Előtörleszteni pedig ilyen módon nem lehet, ugyanis az előtörlesztés sokszor nem feltétlen előnyös a hitelfelvevőnek, ezért az ő személyes hozzájárulása szükséges hozzá.
Kedves kérdést feltevő!
Bárki, bárkinek az tartozását rendezheti, amennyiben rendelkezik a tartozás kiegyenlítéséhez szükséges információval. Ennek hiányában nem tudja megtenni, hiszen erről sem kaphat információt.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!