Melyik bank a legolcsóbb Társasházak számára?
Társasházi számlákról nem hiszem, hogy találsz kalkulátort, mint pl. a bankracio.hu
Viszont a bankok honlapján a hirdetményeket át tudod böngészni és összehasonlítani.
Szerintem a nagyobb bankok mindegyike kínál társasházi számlákat, sőt van amelyik többféle csomagot is.
Hogy a ti házatoknak melyik a legjobb, azt így nem lehet megmondani, sok mindentől függ. Pl. havonta hány darab postai csekk lesz a számlához, stb...
Ahol én lakom, ott a háznak a Raiffeisennél van már régóta. A képviselő nagyon korrekt és alapos, mindenben keresi a legjobb megoldást, úgyhogy elhiszem, hogy a mi házunknak tényleg ez az optimális.
De ez nem azt jelenti, hogy másoknak nincs jobb választás.
Köszönöm a válaszod, szerintem hasznos lenne, ha összehasonlíthatnánk, hogy mennyit költ a ti társasházatok banki költségekre egy évben és a miénk.
Egyébként csak az összehasonlítás kedvéért, a mi házunk egy 27 lakásos társasház, és van egy folyószámlánk és egy felújítási számlánk:
====================================
OTP pénzforgalmi számlán az alábbi költségeket fizetjük:
Havonta -5 035 Ft, Évente: 60 420 Ft
lebontva:
OTPdirekt HAVIDÍJ -106 Ft/hó
Pénzforgalmi jutalék: -2 115 Ft/hó
Állandó/Értéknap megbízási díj: -330 Ft/hó
Számlavezetési díj: -2271/hó
Pénztári készpénz befizetési díja: -213 Ft /befizetésenként
Felújítási számla: Havonta 1032 Ft számlavezetési díjat számolnak fel, évente: 12 384 Ft
Tehát, évente 72 804 banköltséget fizetünk az OTP-nek.
(60 420 Ft + 12 384 Ft)
====================================
Én nem vagyok közös képviselő, csak egy lakó és annyit tudok mondani, amit írtam.
Lebontva az adatok nincsenek meg nekem. A képviselő ideadta ugyan, de ne haragudj, nem tudom előtúrni.
Azért amit te beírtál nem kevés összeg.
Szerintem nálunk nincs ilyen sok. A házban 40 lakás van.
Szerintem jobb lenne bemenned néhány bankba (neten megnézni, hogy melyeknek van társasházi számlakínálatuk) és ott egy tanácsadóval átbeszélni.
Vagy a neten lévő hirdetményeket alaposan átnézni és összehasonlítani. Aprólékos munka, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!