Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vaterázni szeretnék. Megoldhat...

Vaterázni szeretnék. Megoldható? (Olyan ember/emberek válaszoljanak, akik teljesen tisztában vannak a vatera használatában)

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Nem egyszerű a helyzet.Sajnos én jövedelem nélkül vagyok,édesapám meg fél a pénzügyi dolgoktól,és rokkantnyugdíjas.Leírom,hogy mit szeretnék.Talpra állni anyagilag ! Édesapámnak van egy otp bankos hitele,és ehez úgytudom,hogy számlát kellett nyitnia.Havonta 1x bemegyünk a közeli városba van egy nagy bevásárlás,és én a bankban befizetem az esedékes havi 9-ezret.Apu személyi igazolványa stb nálam van,és így igazolom,hogy a fia vagyok.Csak ő nehezen tud menni,és ezért fizetem be én.Nos ! Apum nem igényelt bankártyát.Tudomásom szerint,csak a (lakossági folyószámlája van).Nekem van egy interneten készített paypal számlám.(sosem tettem rá pénzt,és nem is használtam.) Azt szetetném ha ellenőrzött eladó lehetnék a vaterán,és eladhatnám azt amire már nincsen szükségünk vagy nélkülözhető.ELŐZMÉNY: Pár éve volt vatera regisztrációm,jövedelmem is,és bankártyám is.Volt OTP netbankom is,amin ellenőrízni tudtam,hogy megérkezett a befizetés.Egy falumbeli emberel folytatott beszélgetés után viszont elindúlt a romlás minden téren.Te nem szoktál üzletelni ? Kérdezte tőlem.Azért kérdezem,mert nem látok hírdetésedet a jófogáson,sem a facebookon.Mondta...Buta voltam,mert elmondtam neki az igazat.Azt,hogy én a vaterán szoktam eladni,és jó mert látszik hogy 97%-osan megbízható vagyok.Na ekkor ő belerongyolt az egészbe.Először vegyek neki egy autórádiót,és ide adja rá a pénzt.Aztán ő is be regisztrált,és leskelődött,hogy mit adok el.Á drága az annyiért....Mondta.Meg ááá úgy sem tudod eladni.Aztán látta azt is hogy mit vettem.Rettenetesen irígy ember volt.Végül ő és pár haverja becsapta az embereket a vaterán úgy,hogy a rendőrség hozta vissza az egyik haverjának az üress számítógép házat.Na ekkor töröltem a regisztrációmat.Később édesanyám elhunyt (én vele voltam ápolási díjon,sokat feküdt szegény) Akkor volt bankkártyám,és ápolásidíjat kaptam.Apum negatívan áll a pénzhez,és ki is folyik a kezéből.Ezért lenne fontos,hogy eltudjak adni,és néha néha vásárolni is.De az én neven nincsen bankkártya.Be fizethetnék az apu számlájáról a vatera számlájára ? Vagy befizethetnék valahogyan a paypal számlára ? Valahogyan meg kellene oldani,hogy ellenőrízni tudja,hogy rajta van a számlán az átutalás...Hosszúra sikerült a helyzet leírása.Apuról tudom,hogy erröl neki nem beszélhetek.Az említett falumbeli srácal már nem barátkozom.Nem lett volna szabad beszélnem neki sem a vateráról.Sem arról,hogy én ott adtam el,és ott vásároltam.Segítségetekben reménykedem !

2016. febr. 23. 08:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Teljesen tisztában vagyok a Vaterás szabályokkal - 9 éve Vaterázom. Semmiképpen nem javaslom, hogy apukád számlájáról utalj a Vaterára, ugyanis mindenkinek a saját nevében, saját számlájáról kell utalnia. ha apukád számlájáról utalsz, az csalás és amint rájön a Vatera, azonnal kizár.

Azt javaslom, menj be az OTP-be, nyiss egy lakossági számlát és arról utalj. Ennek van valami akadálya?

2016. febr. 23. 08:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, lemaradt:

Bankkártyát nem muszáj csináltatni, lehet csak simán lakossági folyószámlád - akkor nem kell éves kártyadíjat fizetni.

Még egy fontos kérdés. Azt írod:

"Na ekkor töröltem a regisztrációmat."

Te nem tudod törölni a regisztrációdat, csak a Vatera tudja törölni a Te kérésedre. Fontos kérdés, hogy Te kérted, vagy a Vatera tiltott ki?

2016. febr. 23. 08:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Én kértem a regisztációm törlését.Mert nem akartam,hogy a srác leskelődjön.Már attól féltem,hogy betörnek hozzánk.Mivel olyan emberekkel barátkozott.Most nem tudunk egymásról semmit.A jófogást búja.Ott nem adhatok el,mert felismerné,hogy ezt én árulom.Félig roma a srác egyébként.
2016. febr. 23. 08:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha Te kérted a regisztráció törlését, akkor nincs gond: nyitsz egy OTP-s Net számlacsomagot, ezzel otthon is tudod nézni folyamatosan a számládat, ennek havi 580 ft ugyan a díja, de minden átutalás ingyenes (kiv
2016. febr. 23. 08:54
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségét ! Megnyitottam az OTP weboldalát,és most a Net Számlacsomag igénylésénél vagyok.
2016. febr. 23. 09:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Na itt vagyok.

Bocs, csak összeomlott a gépem és elment, amit írtam.

De közben eszembe jutott, hogy lehet, nem lesz jó a net-számla, mert ahhoz kell jövedelem is azt hiszem. Ezért írtam, hogy jó lenne bemenni az OTP-be és ott nyitni, mert akkor tudnak segíteni, melyik az, amihez nem kell jövedelem, de mégis van hozzá netbank.

2016. febr. 23. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Na, kicsit szét vagyok... most látom, hogy nem is írtam elsőre, hogy személyesen kéne bemenni. De az a helyzet, hogy a személyes jelenlétet semmiképpen nem úszod meg, mert úgy tudom, a szerződés aláírásához mindenképpen be kell menni...
2016. febr. 23. 10:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem.Az,hogy személyesen be kell menni nem gond.Csak jelenleg anyagilag nem állunk túl jól.Így havonta 1x megyünk városba,ahogyan írtam is egy nagy bevásárlás.Köszönöm szépen !
2016. febr. 23. 10:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Te regényíró vagy? :-)
2016. febr. 23. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!