Kulfoldrol kaptam egy csekket, amin fel van cserelve a ket nev. Igy is bevaltjak a bankban?
Amerikaban elo rokonomtol kaptam egy csekket, amit megnezve, arra lettem figyelmes, hogy az en nevem szerepel a "kifizeto" helyen, es igy a rokonom a jogosult ugymondd felvenni az osszeget. (Pay to the order of: En, For:A rokonom)
Ilyen esetben vajon ervenyes a csekk? Bevaltjak a bankban?
Gondolok arra, hogy bemegyek vele, kerik, hogy mutassam meg a szemelyi igazolvanyom, es azt latjak, hogy nem nekem szol a csekk, hanem tolem.
Ó, mamám!
Nincs felcserélve semmi, csak nem tudsz angolul.
Jól mondja az első, nincs semmi felcserélve.
A "for" csak egy megjegyzés rovat, a "pay to the order of" pedig az, aki kapja a pénzt.
A csekk = utasítás a bank részére.
A "pay to..." azt jelenti, "fizessétek ki XY (itt a neved) kérésére, (ha odaadja)" és "for" = nekem tegyétek meg ezt a szivességet hogy odaadjátok a pénzem (és itt jön annak a neve akitől kaptad a csekket).
Első voltam.
Majdnem jol irtatok. A Pay to the resz igen, a For: reszt altalaban nem szoktak kitolteni.
Pl. ha ismerosnek kuldok csekket, akkor oda rajzolni szoktam egy :) vagy egy "koszonom".
Ha hivatalos helyre kuldom, pl. biztositast fizetek, akkor odairom a biztositasi kotvenyszamot vagy az ugyfelazonozito szamot. De ha uresen hagyom az se baj. Ezek a csekkek nevreszoloak, vagyis a bal fent sarokban ott a nevem/cimem/telszamom, a csekk aljan levo sok-sok szam pedig a bankom es a szamlam azonositoi.
Amugy kerdezo ird mar meg sikerul e bevaltani, mert en reges regen bementem egy ilyen amerikai nagybacsi csekkel a CIB bankba, es 20 perces nezegetes es minden alkalmazott odahivasa utan kozoltek, hogy beveszik de kb. 1-2 honap mire en abbol penzt latok!
Magyarorszagon nem elterjedt ez a fajta csekk, ezert a bankoknak nehezsege tamadhat vele.
Ha a rokonodnak van Paypal-ja, akkor te is hozz egyet letre es Paypalon azonnal tud penzt kuldeni, amihez par nap alatt hozzaferhetsz.
Itt egy pelda:
a Payee a Cable Co, vagyis a TV tarsasag, a For resznel pedig az van hogy "bills" vagyis hogy szamlakra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!