Diákhitel kulfoldrol?
Mi tortenik, ha kulfoldre koltoztem, nem is tervezek visszamenni Magyarorszagra viszont lenne meg diakhitel tarozasom?
Mit tud tenni a Diakhitel Kozpont?
Koszonom a valaszt.
Szoval akkor nagyon nem tudnak mit csinalni...
Hogy nem-e? Hidd el, hogy be fogják hajtani rajtad, nem te vagy az egyedüli, aki próbálja megkerülni a törlesztést. Csak a probléma ott van, hogy addig is kamatozik tovább az összeg, és majd még többet fizethetsz vissza.
Felvenni a pénzt az persze megy, mert azt hiszitek nektek az alanyi jogon jár, de visszafizetni már nem megy, inkább csak kikerülni próbáljátok. Ezért tart itt a magyarság...
Arrol nem tehetek, hogy Magyarorszagon nem tudtam munkat talalni.
A fo problemem az, hogy en utaltam vissza amig Magy.o.-on laktam de innen nem tudom mert olyan gondom van, amit csak szemelyesen a bankkal lehet megoldani. Azt viszont nem tudom mikor megyek vissza...
Szerintem semmit sem tudnak tenni. Először is nincs meg nekik az új címed. Azt se tudják, hol vagy.
Ugyan mit tehetnek? Még a gyorshajtást sem tudják idegen országban behajtani, ha nem fognak meg helyszínen.
A diákhitel központ számlaszámát nem hiszem, hogy nagy gond megkeresni. (diakhitel.hu)
Van egy 8 jegyű szerződésszámod, ami szerintem minden levelen, egyeben szerepel. Ennyi kell hozzá meg a neved.
Netbankáron meg szépen elutalod, megjegyzésbe beírod a neved és a szerződésszámod. Ha nincs, elmész egy bankba és csináltatsz számlát internet hozzáféréssel.
Ha pl. utalsz 100E forintot, azt előteljesítésnek fogják venni. Ezzel kezd.
Utána pedig törlessz elő havonta, annyi a különbség, hogy a megjegyzésbe beírod neved és szerződésszámod mellé azt, hogy előtörlesztés. Havi 100E-t ha nem tudsz fizetni, akkor minek vagy kinn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!