Van egy American express Blue kártyám. Már pár éve kiküldte az OTP Bank a címem re csak úgy. NEM KÉRTEM! NEM AKTÍVÁLTAM! NEM HASZNÁLOM. Lehet e nekem ebből valami anyagi hátrányom a bank felé?
Amex kártyát nem szoktak "csak úgy" küldeni, valamikor biztosan igényelted.
Ha nem aktiválod, nagy bajod nem lehet belőle, így még az éves kártyadíjat sem számítják fel.
Soha semmilyen hitelszerződést nem írtál alá AMEX kártyára?
Olyat sem aminek a tárgya elsődlegesen nem az AMEX, csak "jár hozzá"?
Mert ha nem, akkor nem lehet hitelkártyád. Hitelszerződés nem jöhet létre csak úgy, a hitelfelvevő aláírása nélkül.
Továbbá készpénz-helyettesítő fizetési eszközt (pl. hitelkártya) sem lehet kibocsátani részére szerződés nélkül.
Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy reklámnak küldték.
Egyik ismerősöm is kapott ilyet régebben.
Így ebben a formában csak marketing anyag. Ha szerződést kötnél rá a bankban, aláírva, akkor lenne élő szerződésed. (Persze ehhez a banknak is hitelképesnek kell találnia.) Ezután lenne aktiválható a kártya.
Fogadj el egy jó tanácsot! Ha valamiben kicsit is bizonytalan vagy és a dolognak van jelentősége (hitel az éppen ilyen), ne pár év múlva járj utána!
És jobb lenne a bankhoz fordulni, ők a hivatalos forrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!