Szocpol használt lakásra két gyerekre utólagosan?
Figyelt kérdés
2010-ben vásároltam egy ingatlant. Két fiamra akkor nem járt szocpol, mert 2009-ben elvették. Most utólagosan a tőkéből nem vonják le, csak úgy tudom igénybe venni, ha hozzáépítek. Már bele is mentem volna, de egy nagy átverés az egész. Felhívtam a bankot (OTP) ahol azt mondták, ha pl. 1000000Ft-ért hozzáépítek, a 70%-áról kell számlát benyújtanom, ami 700000Ft és annak az 50%-át, azaz 350000-et kapok kézhez szocpol gyanánt. Tehát ha az 1430000Ft-ot ami járna, hogy így igénybe tudjam venni, ha visszaszámolom, 4085714Ft-ért kellene csak hozzáépítenem. Namost én ezt az ingatlant 4000000-ért vettem. Ki az a barom, aki még ugyanennyit rákölt, hogy visszakapjon majdnem másfelet? Buknék rajta 2,5-et.... Akárhogy számolom sehogy nem jó. Annak idején a bankban azt mondták, úgy tudnám igénybe venni, ha eladnám, lekerülne a nevemről és vennék egy másikat. De én erre már annyit költöttem, hogy annyiért úgysem vennék meg, egy másik házzal meg megint kezdjem a felújításokat előlről... Tehát nem lenne megoldás???? Addig-addig gondolkodtam, hogy felvetődött bennem egy ötlet. Ha lakás cserébe mennék bele, rendesen adásvételivel, akkor ez lekerül a nevemről, a másik viszont rákerül, akkor ott a vételárba beleszámítják? Mert lenne egy ismerősöm, aki ugyanígy van mint én, és így igénybe tudnánk venni mindketten, aztán egy idő elteltével önköltségre visszaíratnánk mindenki a magáét a saját nevére. Szerintetek ez véghezvihető? Vagy hol lenne ebben a buktató? Mert lehet erre nem gondoltak a nagyok.... Vagy én tévedtem. Előre is köszönöm a jószándékú hozzászólásokat2016. febr. 16. 09:00
1/1 anonim válasza:
A buktató ott van, hogy 10 évig bent kellene lakni a másik ingatlanában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!