Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy is működik a készpénzátut...

Hogy is működik a készpénzátutalás bankszámlára? Kérem nagyon fontos

Figyelt kérdés
tehát pénzt szeretnék küldeni valaki bankszámlájára de nekem nincs, és azt mondta lehet úgy is hogy készpénzt küldök. bemegyek a bankba, és az ügyintéző elrendezi...de mégis hogy? bemegyek és közlöm hogy készpénzt szeretnék bankszámlára küldeni? és egyáltalán hogy legyen az egész, írjam le egy papírra a számlaszámot és adjam oda, vagy be kell olvasni? és nekem kell valami? gondolom személyi de zen kívül valami plusz költség hogy így csinálom vagy valami? ajj még sosem csináltam ilyet azt sem tudom hogy lesz
2010. márc. 30. 20:08
1 2
 11/13 anonim válasza:
Sokan összekeverik a banki átutalást a készpénzes befizetéssel történő banki utalással. Nekem van számlaszámom a Raiffeisennél, egyszer utaltam 1500 Ft-ot az OTP-be, de nekem ez a banki átutalás 2000 Ft-omba került, soha többet! Itt valóban kell papírt kitölteni, de szerencsére az ügyintéző segített benne. Mivel nincs netbankom és nem is fogok csináltatni, sokkal egyszerűbb a készpénzbefizetés, ha OTP számlaszámot adtak meg, akkor OTP bankba kell bemenni. Úgy szoktam, hogy leírom egy cetlire a számlatulajdonos nevét, a számlaszámát, az összeget és esetleg a közleménybe valamit, de ez nem kötelező. Itt semmilyen papírt nem kell kitölteni, csak a bizonylatra kérnek egy aláírást. Személyit és lakcímkártyát viszont kérni fogják. Ha nincs olyan bank a lakóhelyemen, ahová személyesen be tudok menni pl.: K&H, CIB) akkor ott a rózsaszín csekk. 10 000 Ft alatt 975 Ft a feladási díja és a posta 2 nap múlva utalja az összeget a csekken megadott számlaszámra.
2021. aug. 7. 15:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Biztos sokat segít a kérdezőnek 11 év távlatából...
2021. aug. 7. 16:40
 13/13 anonim válasza:
45%
Nem kell ilyen szűklátókörűnek lenni "kedves" utolsó, bárki más is el tudja olvasni, akinek hasonló problémája van. Magamból kiindulva és gondolom másoknál is így van/lehet, hogy mikor Google-nél rákeresek egy konkrét kérdésre akkor sokszor ezen az oldalon kötök ki, mert a Google kereső a Gyakorit is kiadja találatként. És igen lehet itt hasznos és segítő válaszokat találni akár több év távlatából is.
2021. aug. 8. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!