Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy is működik a készpénzátut...

Hogy is működik a készpénzátutalás bankszámlára? Kérem nagyon fontos

Figyelt kérdés
tehát pénzt szeretnék küldeni valaki bankszámlájára de nekem nincs, és azt mondta lehet úgy is hogy készpénzt küldök. bemegyek a bankba, és az ügyintéző elrendezi...de mégis hogy? bemegyek és közlöm hogy készpénzt szeretnék bankszámlára küldeni? és egyáltalán hogy legyen az egész, írjam le egy papírra a számlaszámot és adjam oda, vagy be kell olvasni? és nekem kell valami? gondolom személyi de zen kívül valami plusz költség hogy így csinálom vagy valami? ajj még sosem csináltam ilyet azt sem tudom hogy lesz
2010. márc. 30. 20:08
1 2
 1/13 anonim válasza:
15%
választhatod a rózsaszín csekkes megoldást, de ez plusz pénz, mert a csekkért fizetni kell. Azt hiszem még lehet úgy, hogy bemész egy bankba és megmondod, hogy pénzt szeretnél utlni számlaszámra,de neked nincs számlaszámod. ebben az utolsóban nem vagyok biztos csak a rózsaszín csekkesben
2010. márc. 30. 20:11
 2/13 A kérdező kommentje:
hát én az utóbbit szeretném, nem csekkezni....elvileg így is lehet, nagyon remélem legalábbis
2010. márc. 30. 20:13
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Akinek a bankszámlájára szeretnél pénzt tenni, bemész a folyószámláját vezető bankba, majd készpénz befizetést kérsz az ügyintézőtől. Elkéri személyid, megkérdezi mekkora összeget szeretnél befizetni.

A befizetett összeg 5 perc alatt a számláján megjelenik, és ami a legnagyobb előny: INGYENES e a szolgáltatás, nem kerül semmibe!

2010. márc. 30. 20:15
 4/13 anonim válasza:
55%
Én csináltam ilyet már:) de mindig olyan bankba mentem amilyen számlára utalni akartam. pl raiffeisen számlára Raifeeisen bankban utaltam.... sorszámot huzol (lakossági ki- befizetés asszem) és amikor odamész az ugyintézohoz akkor mondod hogy utalni szeretnél számlára, odaad egy papirt amit tolts ki:) Raiffeisen bankba másfél órát kellett várnom, sose megyek oda többet, és ráadásul a kitoltendo papir BONYOLULT!!!:D azt nem tom, pl otp bol lehet e utaltatni k&h-ba:O
2010. márc. 30. 20:17
 5/13 anonim ***** válasza:
44%

A bank lehetőleg legyen azonos nevű, de a fiók lehet akármelyik másik is! Azaz Zalaegerszegi Erste-ből utalhatsz simán Pécsi Erste bankba.

De idegen bank esetén nem tudom, mi a helyzet? Azaz, ha nálatok nincs mondjuk K&H, csak OTP és oda kell utalni, akkor passzolnám.

A csekkes (piros utalvány) megoldás mindig jó, csak drága. 290 Ft 5000 Ft alatt.

2010. márc. 30. 20:27
 6/13 A kérdező kommentje:
otp bank lesz, mivel a számlája is az.
2010. márc. 30. 21:31
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Akkor menj be bármelyik OTP fiókba. Jó, ha felírod egy papírra annak a nevét és bankszámlaszámát, akinek a pénzt akarod küldeni, valamint az összeget. Ha kell, húzol egy sorszámot (felénk van olyan OTP amelyikben kell, van ahol meg nincs sorszám) Az ügyintézőnek odaadod a papírt, és megmondod, hogy erre a bankszámlára szeretnél készpénzt befizetni. Elkéri a személyid. Ha szeretnél valami közleményt íratni az utaláshoz, akkor jó, ha azt is ráírod a papírra és megmondod az ügyintézőnek, hogy ez legyen a közlemény (pl. kerékpár ellenértéke, vagy tarozás megfizetése) Ez nem kötelező, de így egyértelmű és később is bizonyítható, hogy mire küldted a pénzt. Kapsz róla egy elismervényt, amin mindezek rajta lesznek. Azt őrizd meg.
2010. márc. 31. 09:17
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

Kétféleképpen juttathatsz pénzt más számlájára:

1. Bemész bármelyik olyan bankfiókba, ahol ő a számláját vezeti (mindegy melyik város melyik fiókja). Kitöltesz egy kp-befizetési nyomtatványt - nem bonyolult, általában összeg, devizanem, számlaszám és számlatulaj neve kell + a közleménybe/megjegyzésként jó, ha beírod a saját neved, esetleg azt, miért fizeted be, csak hogy tudja ő is kitől kapta és miért (pl. Jóska Pista - hátizsák).

2. A saját számládra fizeted be és onnan utalod el (ha mondjuk nincs számlád, akkor ezt hagyjuk), pl. ha nincs a közeledben olyan bankfiók.

Egy banki dolgozó

2010. márc. 31. 10:56
 9/13 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. márc. 31. 11:35
 10/13 anonim ***** válasza:
53%

Kedves "banki dolgozó"!

A 2.lehetőség jó nagy baromság! Akinek van bakszámlája, az otthonról utal, nem gondolom, hogy számlával rendelkezők úgy vásárolnának, hogy ne lenne pénz a számlájukon. Arról nem beszélve, hogy úgy kezdte a kérdező, hogy nincs bankszámlája.

Másrészt nem csak ez a lehetőség van, hanem postán, csekken ugyanúgy lehet bankszámlára utalni.

Ez főleg annak jó, akinek nincs bankszámlája és olyan bank számlájára kellene utalni, ami nincs a közelében. Posta akkor is van.

2020. febr. 9. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!