OTP A-hitel keretem 278. 000 Ft Szeretném megszüntetni a számlát. Ezt kérhetem hogy csekken fizessem be pl 5. 000Ft/havonta?
Biztos vagyok benne, hogy nem lehet.
Az "A" hitel egyik feltétele, hogy arra a számlára megy a fizetésed.
Ezt még egy jóhiszemű cég sem engedné meg, nemhogy az otp.
Ha kifizetted a hiteledet, mehetsz másik bankhoz, addig nem.
Oké.
Az Allianz banknál a következőt olvastam:
"Az Allianz Bank nem írja elő Önnek, hogy a munkabérét utalja hozzánk, elég, ha meghatározott összegű rendszeres jóváírás érkezik a számlájára."
tehát az is elég ha átutalom minden hónapban a fizetésem netről az Allianz kártyára és onnan veszem le? És akkor már ott is lehet hitelkeretem, az OTP-st meg lassan törlesztem vissza.
A legjobb úton vagy az adósságcsapda felé.
Fizesd vissza a folyószámlahiteledet, és ne vegyél fel másikat!
Ha mindig csak egy forinttal költesz kevesebbet mint a jövedelmed, boldog ember leszel.
Bármelyik bank,ha nem megy a számládra az addigi összegű munkabéred,felmondja a számlahitelt.Ha nem fizeted ki,akkor átadja egy behajtócégnek.Fizetheted a kamatokat és a behajtócég költségeit.Részletre nem fizetheted a banknak.A behajtócég esetleg ad részletfizetési kedvezményt,de nem 5.000.- Ft-ot,és komoly kamatot számít fel.
Tehát ki kell fizetned az "A" hiteled,és utána mehetsz másik bankhoz.
A bankválasztás jogában tulajdonképpen nem korlátozhat senki. Ami biztos: a bankszámlaszerződésed elválaszthatatlan része az A-hitelkeret szerződése is. Így amíg az A-hitel fennáll, addig a számlaszerződésed nem szüntetheted meg. (De bármely más banknál nyithatsz másik számlát.)
Ha a másik bank elfogad bármilyen jellegű jóváírást, és nem csak a bérjellegűeket, akkor talán a legkézenfekvőbb megoldás az, hogy az OTP-nél marad a jövedelmed, és onnan utalod át - mondjuk 10-15e Ft-tal csökkentve a másik bankhoz. Így a másik banknál lesz állandó átutalásod, az OTP-nél pedig a hiteled fennmarad, viszont mivel kevesebbet utalsz, így folyamatosan töltöd fel. Egy-másfél év alatt akár fel is tölthető a hitel.
Viszont nem szabad abba a hibába esni, hogy az OTP-nél is kihúzod maxra a hitelt, meg a másik banknál is szerzel, és ott is kihúzod maxra. Mert az már kb. 600e Ft-nyi személyi jellegű hitel, az pedig nem kis kamatú! A havi 5e Ft ilyen hitelállománynak a kamatterhét SEM fedezi!
A folyószámlahitel THM-je kb. 30%. A jelenlegi OTP-s folyószámlahiteled éves költsége ez alapján kb. 7.000,- Ft / hó.
Tehát havi 5.000,- Ft-tal törlesztve a tartozásod évről-évre NÖVEKEDNI fog, mert CSAK A KAMATTEHER 7.000,- Ft / hó, és ez még SEMMI tőkét nem törleszt!
Ha csak hitelKERETed van, azt nem kell visszafizetni. Ha ezt a hitelkeretet ki is használtad, akkor viszont fizetni kell. Ha megszünteted a számlát, akkor szinte biztos, hogy EGYBEN fogja kérni a bank. Tulajdonképpen igaza is van, ugyanis te épp ott akarod hagyni őket, miért lennének veled "jófejek"?
A lakáshitelt biztos lehet más banknál vezetett folyószámláról fizetni. Csak épp a legtöbb banknál kamatkedvezményt kapsz, ha a náluk vezetett folyószámláról fizetsz.
Az lehet, hogy 1-2 díj alacsonyabb lesz, de megeshet, hogy összességében rosszabbul jársz majd. Pl ha 10milliós lakáshitelnél évi 0,1% a kamatkedvezménym az 10000Ft, ami nem sok, de ennyivel kevesebb lesz az Allianz-nál az éves számlavezetési és egyéb díjad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!