Hogy oldjam meg ezt az aruhitel problemat?
Lenne egy kacifantos tortenetem 2015 juliusban aruhitelt vettem fel ahol beszedesi megbizassal egyenlitettem (volna) ki a hitelt. Augusztusban elvesztettem az allasom es nem is probaltam magyarorszagon allast keresni, aug15.en mar Londonban dolgoztam. A Magyar bankszamlamon hagytam eleg penzt hogy vonjak a hitelt de megse tettek. (Allitolag valami alairasra(megbizasi?) vartak tolem… mondjuk nem tudom miert, hisz szerzodeskoteskor mindent alairtam. ajanlottan semmifele levelet nem kaptam a Magyar cimemre.
A hitel 120k HUF 10 egyenlo reszletbe. A nagyobb problemam hogy a kesedelmi dijak mar a hitel felet erik 60kHUF.
A kerdesem hogy ezt hogy tudnam mersekelni a kesedelmi dijat?? Probalok egyezkedni a hitelintezettel de ezek akkora izek, hogy pl. Hiaba adom meg a (kulfoldi) mobil szamomat, ok kulfoldi szamot fel se hivnak, magyar mobilom nincs. Emailre nem reagalnak (2016-ban eljen!!)postai levelet meg lehet kuldenek az se a magyar cimemem landol. (a kulfoldit meg meg se adtam nekik)
A kerdesem, hogy tudom gyorsan megszuntetni ezt a hitelt?annyira felmergesitettek igy kora pentek delutan, raadasul az ugyintezok is mintha masik vilagba lennenek akkor taplok, hogy mar nincs is kedvem visszafizetni ennek a szemet bandanak.
. Milyen feltetelekkel evul el? Kulfoldon hogy tudjak behajtani? Van-e valami limit a kesedelmi dijakra? Lehet-e nagyobb mint a hitel maga?mit javasoltok?
En emailben egy bankszamlaszamot kertem toluk ahova egy osszegben at utalhatom a hitelt+tartozast es lezarhatom a szerzodest de meg erre se kepesek hogy ezt elkuldjek. Felek, ha most kifizetnem ezt a 180khuf-t evek mulva is kuldozgetnenek par ezer forintos tetelekrol szamlakat hitellezarasi jogcimen stb..
Mit javasoltok?
Milyen feltetelekkel evul el?
Ha akkora madarak lennének, hogy nem értesítenek róla X évente akkor elévül. De értesíteni fognak és akkor soha nem évül el.
Kulfoldon hogy tudjak behajtani?
Úgy, hogy kiadják EU-s behajtásra. Ennek olyan díja van, hogy belegebedsz (és természetesen veled fizetettetik ki)
Van-e valami limit a kesedelmi dijakra?
Van, de bármeddig halmozódhat.
Lehet-e nagyobb mint a hitel maga?
Ha elég ideig nem fizetsz simán.
mit javasoltok?
Fizess
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!