Ezt a CSOK-ot én is igénybe vehetem? Van 2 hónapos munkaviszonyom, mert az előző 1 éves munkav. Megszakadt, és van 1 egy éves 2 hónapos csemetém meg 6 hónap múlva születik a kislányom.
Először is ez az egész egy hatalmas kampányfogás. Ezt tudomásul kell venni.
A feltételek közt szerepel a 2 éves tb biztosítás amiben max 15 nap megszakítás lehet. Sajnos ez a feltétel nálad nem teljesül.
Ugye 3 gyerek után vagy 3 gyerek vállalása esetén igényelhető 10 millió visszanemtérítendő lakás célú támogatás valamint felvehető 10 millió hitel, 3% os kamatra. VISZONT a 3% öt 5 évre garantálják utánna változhat a mértéke. Tehát ha szeretnéd a 10 millió hitelt számolni kell azzal h 25 évre bizonytalan kamatozású hitelt vállalat állandó, hosszútávú munkahely nélkül.
Valamint ha nem jön össze a 3. baba 7,4 milliót(a 3. gyerekre eső támogatást) vissza kell fizetni. Bizonyos esetekben büntetőkamatot is felszámolnak.
Tehát gondold át h ezekkel a feltételekkel is megérné e.
Remélem tudtam segíteni!
Beszéltem az ügyintéző nővel.Az hogy valakinek 2 éves tb biztosítottnak kell lennie, az nem azt jelenti hogy 2 éves munkaviszonnyal kell hogy rendelkezzen, ezt a kettőt megkeveritek.
Munkanélküliként de a munkaügyi központ által nyilvántartott álláskeresőként is lehetsz tb biztosított.Sőt, aki Munkaügyi központ által nyilván van tartva az tb biztosított.És én nyilván vagyok tartva már 8 éve.Tehát minden kritériumnak megfeleltem, be kell mennem az illetékes munkaügyi kp-ba rendezni az igazolásokat és kész.4 hónapos munkaviszonyom van, Március elsejével lesz 6 hónap. Tehát minden feltételnek megfeleltem eddig.Ezt ő jelentette ki, már csak a papírokat kell intézni.És ugye a emnyasszonyomat, feleségül is kell vennem :) ennyi elvárás van, már még az energetikai besorolás sem elvárás, teljesen mindegy hogy milyen, mert tegnap eltörölték.Azért köszönöm a választ.
Sajnos az ügyintéző nem jól tájékoztatott, mert valószínűleg nincs igazán képben, ugyanis az általad felsorolt esetek nem a TB biztosítotti körbe tartoznak, hanem csak ellátásra jogosult státuszt jelentenek.
A CSOK-hoz szükséges igazolást nem a Munkaügyi központ, hanem az OEP adja ki, de!
Az alábbi tájékoztató a CSOK-ról pár napos az FHB honlapján:
"Az OEP jelenlegi gyakorlata szerint nem állítanak ki igazolást:
nappali vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező,
nyugdíjas,
közmunkát ellátó,
szociális segélyen élő,
GYES/GYED-en lévő személy részére."
Ebből a tájékoztatóból egyértelműen kiderül, kik vannak kizárva a támogatotti körből.
Továbbra is azt javaslom, az OEP-be menj be, ne bankba, ott 100%-os választ kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!