Ezt a CSOK-ot én is igénybe vehetem? Van 2 hónapos munkaviszonyom, mert az előző 1 éves munkav. Megszakadt, és van 1 egy éves 2 hónapos csemetém meg 6 hónap múlva születik a kislányom.
A 3 gyerek után járó CSOK speciális feltétele, hogy két év TB BIZTOSÍTOTTI jogviszonyt kell igazolni. Ilyen igazolást Te nem kapsz a leírtak alapján, viszont van két lehetőséged.
Ha házas vagy és a férjednek van két éves munkaviszonya, akkor ő be tudja szerezni az OEP-től a szükséges igazolást, illetve ha nem vagytok házasok és kivárjátok a terhesség 24. hetét és a párodnak van két éves munkaviszonya, akkor is működhet a CSOK.
Egyéb esetben esélytelen.
Első válaszoló vagyok, úgy tűnik, figyelmetlenül olvastam el a kérdést, hiszen neked még csak egy gyereked van és a másik most fog megszületni.
Konkrétan melyik CSOK-ot szeretnéd igénybe venni és mire?
OK, így már értem. Azért nem kaphattok CSOK-ot, mert sem Te, sem a feleséged nem fogsz kapni az OEP-től két évre visszamenőleg biztosítotti jogviszonyról igazolást.
Ehhez az igazoláshoz az szükséges, hogy 2 évig folyamatosan legyen munkaviszonya, vagy saját vállalkozása a támogatott személyeknek, illetve házaspárok esetén legalább az egyik félnek.
"Egész egyszerűen
venni akarok egy új építésű házat."
Eddig albi is jó volt, most meg hirtelen ház kéne, ráadásul új építésű? Szép álom.
"mert cigánykodásból felsőfokú egyetemet
végezhettél"
Ez azt hiszem inkább rád lesz igaz, mivel nem én akarok a semmiből új építésű házat az államtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!