Raiffeisennel vezetek maganszamlat. Furcsa levonasokat latok, mik ezek pontosan valaki tudja?
Figyelt kérdés
ugy mint:
- egeszsegugyi hozzajarulas
- kamatado
2016. jan. 4. 15:25
1/6 MGéza válasza:
Ha figyelnéd a híreket, tudnád. Kamatadó van már egy ideje bevezetve, a kamat rendszeres, nem bevallandó adóköteles bevételi forrásnak számít. Mint minden jövedelem, ez is adózik és levonják mellé még az egészségügyi járulékot is.
3/6 A kérdező kommentje:
kulfoldrol jottem haza es nem tudtam ezeket. de koszonom.
2016. jan. 4. 16:21
4/6 anonim válasza:
Gondolom bankbetéted van. A kamat után 16 % kamatadót és 6 % egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az eho-t 2013-ban vezették be, a kamatadót 2006-ban. Jó rég jártál Magyarországon...
5/6 anonim válasza:
Könnyel lehet hogy folyószámlád van és december 31-én kaptad meg rá a kamatot. Ott pedig fel szokták tüntetni a bruttó kamatot amiből lejön a kamatadó meg az eho. Ez így teljesen rendben van.
6/6 A kérdező kommentje:
Igazabol fillereket vonnak le (0.50Ft). De ez is lopasnak tunik nekem, ha mar csak 5millio embertol levonjak az mar 2.5M Ft. Valaki csak jol jar vele, tobb orszagban eltem es sehol nem talalkoztam ilyen nevetseges kitalalt adokkal.
2016. jan. 4. 23:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!