Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért jó egyben, készpénzben...

Miért jó egyben, készpénzben felvenni a fizetést?

Figyelt kérdés

A nagyon egyszerű emberek között még mindig tartja magát az a szokás, hogy amint megérkezik a fizetésük, azonnal rohannak a közeli ATM-hez és egyben felveszik az egészet.

MIÉRT?!

Tényleg nem értem:

- ha már fenntart valaki egy bankszámlát, fizeti a költségeket, akkor miért nem használja ki a szolgáltatásokat, amik járnak mellé?

- miért jó kígyózó sorban állni a postán, amikor ugyanazt elektronikusan otthonról megcsinálhatná?

- miért jó otthon tartani az összes pénzt és rettegni, hogy betörnek és elviszik az egészet?

Ok, bankellenes hangulat van, de annyira nem lehet hülye valaki, hogy ne lássa, hogy ezzel saját magát szopatja és nem a bankot. Persze, a korlátoltság is egy magyarázat erre, de nincs valami kézenfekvőbb ok?

2015. dec. 28. 21:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

"Ha szerinted az ilyen emberek mind prolik,"

Irónia volt, a te gondolatmenetedet próbáltam projektálni...

2015. dec. 28. 22:21
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

10-es:

"1. a banki kamat évente 0,030% Erste :)"

A pénztárcádban többet kamatozik? (És vannak lekötött betétek is.)

"2. max. 150 000Ft-ot lehet felvenni havonta költségek nélkül, amúgy pedig 100 000-enként 1200Ft a felvétel díj "

A kártyás fizetés viszont ingyenes, minek felvenni?

"3. felveszik a pénzüket, így betudják tenni kincstárjegyre, aminek 2,5% a kamata és nincsen pénzfelvételi díja sem"

Miért nem veszik meg a bankjuknál, vagy államkincstárnál közvetlenül bankkártyával, mert az teljesen ingyenes (150e felett a pénzfelvétel nem) és gyorsabb is?

2015. dec. 29. 01:18
 13/17 anonim ***** válasza:
17%

Ahogy elnézem, a kérdező nem egy IQ bajnok...ennyi hülyeséget rég olvastam egy embertől..ezen baromi sokat kellett töprengeni, mert csak úgy, egyből kizárt...

Jééézusom...van aki ilyenen rágódik úgy, hogy közben lekezeli az embereket, de fogalma sincs a miértekről..

Nőjj fel, te szerencsétlen. Ha ez sikerült, akkor irány az iskola, ahol életviteli ismereteket is tanítanak..(sok más mellett.)

Esetleg nézz szét a családodban, ami a korlátoltságot illeti. Biztos van példa.

jaaaj...ennyi hülyeség...borzasztó...

2015. dec. 29. 05:47
 14/17 anonim ***** válasza:
48%

12-es:

1.(És vannak lekötött betétek is.)---le van kötve, de így ad ilyen iszonyat "magas" kamatot :)

Ismétlődő tőkésedőre 2 részletben van, a magasabbnak 0,10% a kamata, másodiké 0,030% és ezek éves kamatperiódusra. Eseti egyszeri lekötés 120 napra pedig 0,02%

2. A kártyás fizetés viszont ingyenes, minek felvenni?---albi fizetés, kisbolt, benzinkúton sem mindig működik a terminál, ki kell szedni költségek nélkül amit lehet, a maradékkal pedig lehet fizetni kártyáról is.

Sőt én mindent hitelkártyával fizetek a visszajáró 1-4%-ért, majd még aznap költségmentesen átvezetem az összeget, ez csak benzin esetén havi +1200Ft, a hitelkártya havi díja meg -200Ft.

3. "Miért nem veszik meg a bankjuknál, vagy államkincstárnál közvetlenül bankkártyával, mert az teljesen ingyenes (150e felett a pénzfelvétel nem) és gyorsabb is?"---Tovább megyek én hitelkártyával vásároltam meg, lejött belőle 1%, tehát a vásárlás pillanatában már +1000Ft , majd a 2,5% kamat, visszatöltöttem a bankkártyámról és újra.

Pár hónap múlva levonták ezt a plussz összeget, a banki szabályzatok megsértése miatt, ráadásul 500 000-es tételt duplán számlázott ki a rendszer, 2 nap alatt elismerték hibáztak, de másfél évig szopattak a visszafizetéssel, maradok a kp-és kincstárjegynél :)

2015. dec. 29. 07:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Ránéztem mi változott mostanában:

-a vásárlása továbbra is ingyenes

-nem adnak vissza 1%-ot

-a kincstárjegy pénzre való visszaváltásának tranzakciós díja van, ez megeszik 1% kamatot, így a kápé-és vásárlás esetén 2100Ft, míg netes esetén 1100Ft lenne 100 000Ft lekötésenként, ebből még a kápé felvétel -1200Ft is lejönne, ha felakarom venni

-postán ingyen feltudom venni

2015. dec. 29. 08:10
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Habár nem vagyok az alulfizetett réteg, és nem is veszem ki a pénzem a bankból, általában hasonló arányban tartok a tárcámban vagy otthon kp-ből mint amennyi a számlán van (mindkettő milliós tétel).

A napi pénzforgalmam szinte teljes egészében kp-ban végzem, fizetésem nagy részét készpénzben veszem fel, befektetéseim többnyire ingatlanban állnak.

A készpénzes és a kártyás fizetésnek is vannak előnyei, de szerintem csak az egyik előnyeit látni (ahogy írod, hogy otthon ellophatják a pénzt vagy hogy kígyózó sorban kell postán állnod) szűklátókörűség.

A másik oldalnak is van előnye: a bankszálmák könnyebben hozzáférhetők a hatóságok számára. Vélt vagy valós tartozás miatti inkasszó számlán azonnal üt, míg kp-t nem tudják bevasalni. Bankszámlán lévő pénzt könnyebben adóztathatja az állam (akár egyszeri, akár rendszeres alkalommal). Nem minden boltban tudsz bankkártyával fizetni (persze a másik oldal is igaz, néhány helyen nem tudsz kp-val).

2015. dec. 29. 10:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Sok kis boltban, pékségekben nem lehet kártyával fizetni. A melósnak kaja kell. Ha már úgy is el kell menni az ATM-hez levenni valamennyit kajára akkor inkább leveszi az egészet, hisz úgyis ingyenes a kp felvétel.
2015. dec. 29. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!