Külföldről pénzt hazautalni olcsóbb, vagy készpénzben hozni és átváltani?
A kérdés adott.
A banki utalás elég drága, de vajon még így is olcsóbban jön ki mint kp-ben átváltani egy váltónál?
A bankból való kivétel ingyenes, így a pénzváltós megoldásnál nincs semmilyen pluszköltség, csak a váltás.
Megnéztem a külföldi internetbankomban.. elég drága az utalás. (elég gagyi kis bankom van, valami 3000 Ft körüli összeget ír az utaláshoz)
ui: nagyobb összeget váltanék, 2-3-500e ft
köszi a válaszokat!
A nemzetközi utalás sehol sem olcsó, nagyjából itthon is ennyibe kerül. Sőt, én egy osztrák gyorshajtás miatt 30€-t utaltam, és 2400Ft-ot vettek le érte (OTP).
Azt mondjuk nem írtad, hogy milyen pénzben szeretnéd itthon felvenni. Bár igazából mindegy is, mert ha kint ingyenes a kivétel, akkor nem vitás, hogy ezt kell tenni. Az átváltáson (akár kint, akár itthon) bukni fogsz, de legalább a kivételen nem. Itthon NINCS olyan bank, ahol ekkora összeget ingyen felvehetsz, ezt kint ki kell használni.
A bankok között a deviza árfolyam alacsonyabb a pénzváltókéhoz képest.
2-3-500 ezer még nem akkora összeg, hogy egyfelől jelenteni kelljen, másfelől pedig 3.000-től kevesebbért megúszod az átváltást is, magasabb árfolyamon, mint a bankközi.
Igaz, mi úgy szoktuk ezt, hogy ekkora összeget havi szinten egy K&H-s kártyára utalunk, kintről díjmentesen. Mivel az összes ( FHB, Unicredit, K&H) számláink közül ők váltanak a legmagasabb áron és onnan netbankárból intézzük a kifizetéseket, vagy kártyával vásárolunk.
Ennek a többszörösét, pedig kp-ben váltjuk át, adott esetben egyedi árfolyam mellett is pénzváltóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!