Ha a fizetés egyik felét utalva kapod a másikat
készpénzben beteszed a bankba?
Amit utalva kapnék azt hagynám a bankban, amíg el nem fogy a kp.
2015. okt. 1. 11:20
2/12 A kérdező kommentje:
Akkor is ha a kp az nagyobb összeg és szeretnél félretenni?
Amennyiben tudod bizonyítani, hogy honnan tudsz betenni minden hónapban még x Ft-ot a fizetésed mellé akkor igen. Különben nem ajánlom.
Nem tudom, mennyit keresel és megengedheted-e magadnak: banki széfet bérelve havi kb. 5.000,- Ft-ból megvan a párnaciha helyettesítő amibe ráadásul nem csak pénzt, de egyéb értékeket is tehetsz.
2015. okt. 1. 11:50
4/12 A kérdező kommentje:
hát..jutalékot kapunk a melóhelyen... de ugye csak az utalásra vagyok bejelentve. :( Amit tovább is utalok lakbérként...de szeretném lekötni a jutalék egy részét, mert nem költöm el mindet.
Lakbért fizesd be a jutalékból annak a banknak a valamelyik fiókjában amelyikben a főbérlőd tartja a pénzét, így megmarad a fizud a bankban. Ha még ezen felül is szeretnél gyűjteni az tényleg vagy széf vagy otthon.
2015. okt. 1. 12:11
6/12 A kérdező kommentje:
Mi lehet a legrosszabb következménye annak, ha mégis beteszem havonta a plusz kb 150e Ft-ot?
Vagyonosodási vizsgálatnál magyarázkodhatsz. De a realitást figyelembevéve havi 150 miatt nem fogsz úgy fetűnni, hogy rád szálljon a hatóság. Persze ha valaki "jóakaró" direkt téged felnyom az más helyzet.
2015. okt. 2. 06:08
8/12 anonim válasza:
Semmiképp simán lebuktatod magad . Sajnos egy ismim ugyanígy tett évekg aztan valqmi jóakaró felnyomta és nem tudta kimagyarázni mert nem lehet....
2015. okt. 4. 13:58
""""""""""Akkor is ha a kp az nagyobb összeg és szeretnél félretenni?"""""""
Nem jó az amikor rákattansz egy megtakarítási termékre és emiatt olyan kockázatot vállalsz, amit nem ismersz. Tudniillik ez is kockázat, hogy olyan pénzeket helyezel el, aminek nincs adózott forrása. havi 150ezer, az 5-6 év alatt 10 milla. nem tudhatod, milyen módszereik vannak és főleg azt nem, hogy milyenek lesznek. Az is lehet, hogy automatikusan képbe fogsz kerülni, egy újítás miatt, amit ott bent betesznek és futtatnak az adatbázisukon.
2015. okt. 4. 14:17
10/12 A kérdező kommentje:
hjajjj :( akkor mindenki aki így kapja a fizetését az otthon vagy bérelt széfben tartja? :S Én adóznék utána, de ugye így nem lehet...örülök ,hogy van munkám ami jól fizet. Valaki azt mondja ,hogy nem lesz baj ,de én is félek ,hogy képbe kerülök valahogy.. persze az aki milliókat sikkaszt az nem baj :(
Kapcsolódó kérdések: