Muszáj, hogy legyen bankszámlám, ahhoz hogy dolgozhassak?
A munkabéredet számlára fogják utalni, vagy ha olyan a munkáltató, a munka, akkor kézbe kapod.
Postán semmiféleképpen nem fogsz te munkabért kapni.
Szóval ha meg akarod kapni a fizetésed, akkor kénytelen vagy bankszámlát nyitni. Amúgy vannak munkahelyek, ahol bankszámla költségtérítést is adnak, így amiért hozzájutsz a munkabéredhez a számláról, azt tulajdonképpen fedezik is. Nekem is van ilyen.
És a helyi postán nincs lehetőség készpénz felvételre? Nálunk egy kicsi posta volt, de lehetett pénzt felvenni.
Illetve városban van ATM automata esetleg még a takarék előtt is.
Sokan vagyunk így.
Én egy olcsó bankszámlát nyitottam, megy rá a fizetés, és felveszem. Erre használom csak. Amikor fel akarom venni, akkor a munkahelyem városában egy későbbi busszal megyek haza, pontosan ezért. Havonta egyszer kibírom, úgy sincs más lehetőségem. Bankkártyával havonta 2 alkalommal, díjmentesen ÖSSZESEN 150 ezer forint kp. felvét ingyen van. Ezt jogszabály biztosítja.
Előtte kb. 20 évig készpénzben kaptam, más kollégáim (akik kérték) bankszámlára. Az egy olyan cég volt... :)
Ha a szerződésben bankszámlára utalás van, akkor a készpénzes fizetéshez szerződésmódosításra van szükség. Ha ezt egyik fél nem írja alá, akkor nem lép életbe.
A munkáltatók pedig általában pontosan azért írják bele a szerződésbe, hogy ne tudja utólag másmilyen formában kérni a dolgozó a fizetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!