Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a teendő téves utaláskor...

Mi a teendő téves utaláskor ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Kaptam kb 2 hónappal ezelőtt egy téves munkabért egyik diákszövetkezettől, amit most úgy döntöttem, hogy visszautalok. Felhívtam őket, azt mondták, hogy nem késő még, ugyanarra a számlaszámra dobjam vissza, amiről kaptam. A kérdésem csak az, hogy előfordulhat-e, hogy ők már átadták ezt egy behajtócégnek vagy hasonló szervnek, de visszakérik, így ezután még a bejatócég is követeli majd rajtam ugyanezt. És ha előfordulhat, akkor ezt hogyan védhetem ki?
2015. nov. 30. 14:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy megmutatod az átutalásról a bizonylatot.
2015. nov. 30. 14:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Vissza nem utalás esetén büntetőfeljelentést tehetnek a rendőrségen.

Ha megtették, ha nem, vissza kell utalni. Természetesen a hatóságnak figyelembe kell vennie a tényt, hogy később visszautaltad.

Amire te gondolsz, az polgári jogi eset.

Behajtócégnek ilyen tartozást nem is adhatnak el, mivel ez nem tartozás.

Ha polgári jogi úton követelnék, akkor megpróbálkozhatnának először FMH-vel, majd végrehajtással.

Ha visszautaltad, akkor nyugodt szívvel ellentmondhatsz az FMH-nak, neked lesz igazad.

A kérdésből úgy tűnik, hogy amúgy sem kezdeményeztek még fizetési meghagyást ellened.

És mivel szövetkezetről van szó, tehát nem magánszemély, nem is járt senki sem azzal jobban, hogy kétszer próbálja meg visszakapni az összeget.

Nincs értelme a részükről ilyet tenni.

2015. nov. 30. 14:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Fogadjunk, hogy az Universitas volt! Azok ilyen impotens barmok...
2015. nov. 30. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!