Mi a teendő, ha nem azt a licenct kaptam, amit rendeltem?
Level a boltnak, es ird bele, hogy a masolatat kuldod az NFH-nak, es a Microsoft Hungary-nak is.
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjarol.
"Természetesen a 14 napos határidő alatt bármikor elállhatunk a szerződéstől, de a jóhiszeműség és a tisztesség általános követelménye szerint a termék átvételét követően, annak jellegének, tulajdonságának és működőképességének megállapításához szükséges használatot követően döntsünk a termék megtartásáról vagy esetleges visszaküldéséről."
Es itt a "a termék átvételét követően, annak jellegének, tulajdonságának és működőképességének megállapításához szükséges használatot követően" Resz a lenyeg.
Csak palira akarnak venni.
(Azert ha visszakapod a penzed, ugyanugy kuld el a sztorit az NFH-nak)
Megér egy misét.
Abban igaza van hogy az elállás joga hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez (kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, képfelvétel, valamint számítógépes szoftver esetében).
Az már más kérdés hogy nem azt kaptad mint amit megrendeltél.A netes megrendelésedet ellenőrizd le hogy nem e néztél be valamit rendeléskor.Amennyiben tényleg dobozosat (FPP Full Package Product) rendeltél meg és ezt igazolták vissza akkor írásban kérd a cserét vagy az elállási jogodat mert ez nem letagadható.
Esetedben a fogyasztó megtévesztése félrevezetése áll fent (1996. évi LVII. tv.) ami leírja "a fogyasztó félrevezetése történhet például tevőleges magatartással, így egyes árucikkekre vonatkozó valótlanság állításával, valós tények megtévesztésre alkalmas módon való állításával, megtévesztő árujelző használatával, de akár magáról a vásárlással összefüggő körülményekről is adható megtévesztő tájékoztatás. A fogyasztó továbbá félrevezethető azzal is, ha az eladó, forgalmazó lényeges körülményeket hallgat el, például a termék nem felel meg a jogszabályi előírásoknak vagy a tőle elvárható szokásos körülményeknek, illetve ha használata, alkalmazása a szokásostól eltérő feltételek megvalósítását igényli. Megtévesztésnek minősül az is, ha a kereskedők előnyös vásárlás hamis látszatát keltik, például árengedmény reklámozásakor a terméket az eredeti áron kínálják. "
Fordulj bátran a fogyasztóvédelemhez semmibe nem kerűl,ha nem hajlandóak kicserélni a terméket.
Ellenőriztem. Volt OEM és dobozos változat. Ebből én a dobozosat rendeltem. Ezt igazolták vissza e-mailben. Ez van a kapott, nyomtatott számlán is.
OEM: Microsoft Windows 10 Home 64-bit HUN 1 Felhasználó Oem 1pack operációs rendszer szoftver
Dobozos:
Microsoft Windows 10 Home 32/64-bit HUN 1 Felhasználó Dobozos 1pack operációs rendszer szoftver
A visszaigazolásban és a számlán is a dobozos szerepel.
Ahogy #2 írta. Ha pedig megoldódik az ügy, mehet a homár blogra.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!