Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A végrehajtó már letiltota a...

Huszi75 kérdése:

A végrehajtó már letiltota a fizetésem 50%-át. A folyoszámlámrol is joga van leszedni a fizetésem? Ide már csak a fizetésem 50%-a megy.

Figyelt kérdés
2015. nov. 25. 17:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
A fizetés 50 %-ánál többet nem fognak tiltani, mert valamiből élned is kell...
2015. nov. 25. 17:37
 2/13 anonim ***** válasza:
67%

huhúúúúú, ezt el ne hidd...........

hol érdekli a végrehajtót, hogy te miből élsz???

első, szép is lenne, ha így működne!

bizony jól sejted, attól, hogy megy a letiltás, bármikor tehet inkasszót a számládra, amikor levehet szinte mindent.

azért írom, hogy szinte, mert a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegét rajta kell hagynia, ez ha jól tudom, 28 ezer ft körül van.

viszont ha olvasgatsz a témában, sokszor ez sem történik meg, és teljesen lenullázzák a bankszámládat. utána persze panaszt lehet tenni, de az átfutási ideje nem 1-2 nap.

sajnos volt már dolgom végrehajtóval. tavaly letiltotta a fizetésem 33%-át. inkasszóig mi nem jutottunk el, szerencsére.

de a családban volt már olyan, akinek szintén volt végrehajtása, bement a végrehajtóhoz, hogy részletet kérjen, és azt mondta a végrehajtó, hogy ő nem szociális intézmény.

szerinted foglalkozna ezzel, hogy élned kell valamiből? oldd meg, a te dolgod, hisz kötelezettséget vállaltál valamire, amit nem teljesítesz. van fogalmad róla, micsoda autókkal járkálnak, milyen házuk van ezeknek? abból élnek, amit rajtunk adósokon behajtanak. a behajtott összeg után jutalékot kap, hülye lenne ennek egy részéről lemondani.

az inkasszót pedig azért teheti meg, mert nem csak munkabéred érkezhet a számládra, hanem bármi egyéb. azt a pénzt pedig viszi. ha így működne, ahogy az első írja, odamenne minden ember sírni, hogy nincs miből élnie, és akkor a végrehajtó megsajnálná őket, nem vinné el mindenüket? ugyan már... ébredjetek fel. ha itt tart az ügy, akkor már gondolom volt kint a lakhelyeden is az ingóságok ügyében.

egyébként az inkasszót ki lehet úgy kerülni, hogy a béredet egy családtag számlájára kéred. a cégednek tökmindegy, hogy hova utal, nem kell, hogy a te neveden legyen a bankszámla. viszont ha a családtagnak nincs tartozása, akkor az ő számlájához semmi köze nem lehet a végrehajtónak. de ezt csak olyannal csináld meg, akiben teljes mértékben megbízol.

2015. nov. 25. 17:45
 3/13 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is.Más lehetőség nem lesz.
2015. nov. 25. 17:51
 4/13 anonim ***** válasza:

"A munkabérből letiltásban a végrehajtó felhívja a munkáltatót, hogy a tartozással rendelkező munkavállaló munkabéréből a letiltásban feltüntetett összeget vonja le, és fizesse ki a végrehajtást kérőnek, vagy utalja át a végrehajtói letéti vagy más számlára.

Amennyiben a munkavállaló munkahelyet vált, nincsen szükség új végrehajtói letiltás kiadására, ugyanis annak hatálya valamennyi új munkáltatóra is kiterjed.

A levonást minden esetben a munkavállaló nettó - azaz adó- és járulékfizetési kötelezettség utáni - munkabéréből kell teljesíteni. A levonás mértéke főszabály szerint a nettó munkabér 33%-a, de az kivételes esetekben (például tartásdíj megfizetése vagy több letiltás teljesítése) elérheti az 50%-ot is. A levonást azonban nem kell teljesíteni - a tartásdíj kivételével - a munkabérnek abból a részéből, amely a mindenkori öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegét (2015-ben 28.500 Ft) nem haladja meg. Ez nem jelenti azt, hogy a munkavállaló tartozása ezzel megszűnik, vagy azt "el kell engedni", csupán annyi történik, hogy a levonás ideje későbbre tolódik. Sőt a késedelmi kamatok miatt ilyen esetben a munkavállaló teljes tartozása általában emelkedik is. Abban az esetben, ha a munkavállaló több munkáltatótól is kap munkabért az adott hónapban, úgy ez a mentesség csak arra a munkabérre nézve illeti meg, amelyből elsőként tiltottak le. Ennek a szabálynak a célja az, hogy a munkavállaló több, rövidebb tartamú vagy részmunkaidős munkaviszonnyal a letiltás szabályait ne kerülhesse meg.

A 33/50%-os határtól függetlenül levonható a munkavállaló munkabérének az a része, amely az öregségi nyugdíjminimum ötszörösét, azaz a 142.500 Ft-ot meghaladja.

2015. nov. 25. 17:57
 5/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha érdekel, a teljes cikket elolvashatod:

[link]

2015. nov. 25. 18:00
 6/13 anonim ***** válasza:
51%

én benne voltam, és tapasztalatot írok, nem keresgélel a neten.

a levonás csak a bért érinti, az inkasszó egész más.

az inkasszó elviszi azt is, ha egy rokonod utal neked.

vagy ha mondjuk túlfizetésed van a villanyszámládból, és a szolgáltató bankszámlára utalja vissza.

de egy esetleges adóvisszatérítést is egyből levonnak. (nem tudom, hogy végrehajtás esetén felveszik-e a kapcsolatot az adóhatósággal.)

vagy mondjuk ha a cafeteria keretedből olyan dolgokat kértél, amiket utalnak: helyi bérlet, lakástámogatás, internetszámla.

2015. nov. 25. 18:04
 7/13 anonim ***** válasza:
letiltani max 50 %-ot tilthat, de a számlád teljes egészét inkasszó alá vonhatja
2015. nov. 25. 18:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem az önkormányzat úgy inkasszózott a számlámról 1 hónapos késés miatt, hogy nem volt rajta annyi pénz, a bank egy másik számlámról emelte át a különbözetet. :)
2015. nov. 25. 18:50
 9/13 anonim ***** válasza:
51%
hát ez, 100% igazságot írtam, mégis lepontozott valami barom
2015. nov. 25. 18:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Jó, de ki mondta, hogy a végrehajtó inkasszózni is fog?

Én pl. meg tudtam állapodni a végrehajtóval részletfizetésben. Azt meg egyikünk sem tudja, a végrehajtóval miben állapodott meg a kérdező... már ha megállapodott vele valamiben...

2015. nov. 25. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!