Lakásvásárlásnál mennyi foglalót szoktak adni?
100-200ezerrel lehet foglalni?
11.5milliós ingatlanról van szó.
Annyi a foglaló, amennyiben megegyeztek. Se nem több, se nem kevesebb.
Természetesen a száz-kétszázezer forint is már testesít meg vételi szándékot, hiszen a foglalót buktad, ha mégis visszalépsz a vételtől.
Eladója válogatja, hogy mekkora forlalót fogad el. Akár elengendő is lehet az a száz-kétszázezer forint!
Szerintem is célszerübb előleget adni és nem foglalót,mert az utóbbit el is vesztheted,ha nem jön létre az adásvétel!
Én is igy jártam!
Minimum anyit hogy az eladdando ingatlan tehermentesé tegye az eladó-(-100-200 tartozása bárkinek lehet.)
Ha bizonytalan vagy a vétel sikerében- ne reckérozz.
Elöleg hüjeség azt az elado is visszaadhatja és pofára esel.De ha mégis visszalép duplán kell fizessen.
Alapesetben a foglaló nem lehet 20%. Az ilyen jellegű megállapodás semmis, az törvényi erőnél fogva túlzott mértékű, és a bíróság a foglaló mértékét 10%-ra mérsékli, a fennmaradó összeget előlegnek nyilvánítja.
A bírósági gyakorlat szerint a 10%-ot meg nem haladó foglaló a reális mértékű, e felett - természetesen az eset összes körülményét vizsgálva - túlzott mértékű lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!