Ilyen feltételekkel kaphatnánk hitelt? Hány évre, mennyi törlesztővel?
Mégis, hogyan válaszolna erre bárki, aki nem egy bank hitelkihelyezési osztályán dolgozik?
Minden bank más feltételekkel ad ki hitelt. Az elbírálás sem egy ember dolga.
Van a neten elég sok banknak hitel elő bírálata. Bepötyögöd a dolgaidat, és valamivel előrébb leszel.
"de azèrt válaszolhatnál."
Oké.
Igen, 15 évre, havi 49 244 Ft-os törlesztővel.
Most beljebb vagy?
Elméleti szinten ezekkel a paraméterekkel kaphattok hitelt (van elegendő önrészetek, van elegendő fizetésetek, van munkahelyetek), tehát érdemes felkeresnetek a környéken lévő bankokat, hogy milyen ajánlataik vannak.
Az, hogy mennyi a törlesztőtök rengeteg mindentől fog függni, a futamidőtől kezdve addig, hogy milyen kamatperiódust választotok, hogy melyik bank éppen mit kínál. Mivel még bankon belül is több konstrukció közül lehet választani, és elég sok bank is van az országban, így azt senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy mennyi lesz a törlesztőd, bár a neten vannak kalkulátorok, amik legalább valamennyi iránymutatást adnak, de a konkrét összeg esetenként változik.
Azt még hozzá kell tenni, hogy bár elméletileg minden stimmel (munkahely, fizetés, önrész), mégis lehetnek olyan körülmények, hogy mégsem kaptok hitelt, de ez így ennyiből nem deríthető ki.
A bankoknál mindig vannak "körülmények" (nem a 6-os vagyok).
pl elfelejtettétek ideírni, hogy van áruvásárlási hitel vagy hitelkártya vagy a férjed előző házassága miatt gyerektartást fizet (bocs, csak példa), stb. Sokszor a kérdezők nem írnak ki mindent..
De nálam is voltak már "körülmények": pl. egyszer már ott tartottam, hogy majdnem megkaptam egy hitelt, amikor kiderült, hogy KATA-s adózó vagyok és az a bank azt a hitelt nem adja KATA-s adózónak - kizáró tényező. No, hát ezek a "körülmények" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!