Supra01 kérdése:

Mit lehet tenni, ha nem tudjuk fizetni a részleteket, mert a nyugdíj nem elég rá, nagyon sok a tartozás, semmi fedezetünk nincs?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyáméknak van kb. 5 db hitelük, mind ilyen 5-600 000 forintos hitel, meg "A" hitel stb, személyi kölcsönök.

De nem tudják fizetni a nyugdíjból. Semmilyen ingó és ingatlan tulajdonuk nincs. Csak a két nyugdíj, fejenként 70 000 ft, azaz 140 000 ft/hó.

Mi van, ha bejelentik a bankoknak, hogy nem fizetnek?

Nem is értem, hogy a bankok hogy adtak nekik ennyi hitelt, mikor eddig sem volt semmi fedezet, csak a nyugdíjak. És két banknál 2-3 hitel is van, szóval nem arról van szó, hogy mindig más banknál vették fel!

Szerintem ez a bankok részéről is vagy felelőtlenség vagy pedig nekik ez a kockázat benne?

Én nem akarom fizetni a szüleim helyett, mert én sem tudom! Mit lehet tenni szerintetek?

2015. nov. 2. 07:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a helyetekben lennék, akkor megpróbálnék a bankokkal egyeztetni a hiteltörlesztés átütemezéséről. A banknak sem érdeke, hogy végrehajtást eszközöljön, hanem próbál segíteni ha teheti. Például futamidő meghosszabítása stb.

Másik lehetőség a hitelkiváltás. Ez esetben különösen figyelmesen kell eljárni azzal pénzintézettel, pontosabban annak megválasztásával, amellyel a hitelkiváltást megoldják. Tehát több cég ajánlatát is meg kell hallgatni, vizsgálni. Profi brókerek tudnak segíteni a megfelelő választásban.

2015. nov. 2. 08:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mégvalami. Azért a szüleidnek mindenképpen megmagyaráznám, hogy mit jelent a csak addig takarózz, ameddig a takaród ér szólás jelentését. Ne pedig más kárára. Tedd ezt finoman, nehogy megsértődjenek.
2015. nov. 2. 08:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi! persze, ezt már tudattam velük, és már felfogták!

De a végrehajtás mi lenne? Semmijük sincs? A lakást el kellett adni a svájci hitel miatt, meg ez az egész is az végett van, próbálták betömni a lyukakat.

2015. nov. 2. 08:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Lényegében kb. 2 váltás ruhájuk maradt, és most a nővéremhez költöztek, ott laknak egy szobában.
2015. nov. 2. 08:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A végrehajtás jelen esetben az lenne, hogy tiltanák a jövedelmük (nyugdíjuk) egy részét, illetve inkasszózhatják is a folyószámlájukat is, ha van.
2015. nov. 2. 09:59
 6/8 A kérdező kommentje:
még az is sokkal jobb lenne, mert akkor nem kellene havi 110 000 ft-ot fizetniük.
2015. nov. 2. 11:27
 7/8 anonim válasza:
100%
Szerintem a megoldás az lenne,ha az összes hitelt egybevonnák,és egy helyre fizetnék egy banknak,megfelelő futamidővel,így nem lenne annyira sok a részlet.Csak kérdés az,hogy valamelyik bank belemegy-e ingatlan fedezet nélkül,mert a kiváltáshoz főképp az kell.Ha a végrehajtási eljárás megindul,az azt jelenti,hogy mindkettőjük nyugdíját maximum 50%-ig letilthatják.Felkerülnek bar listára,ők már nem fognak hitelt kapni és kezesnek illetve adóstársnak sem mehetnek el.
2015. nov. 2. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

" hogy mit jelent a csak addig

takarózz, ameddig a takaród ér

szólás jelentését."

nyujtozkodj

2015. nov. 2. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!