Mit lehet tenni, ha nem tudjuk fizetni a részleteket, mert a nyugdíj nem elég rá, nagyon sok a tartozás, semmi fedezetünk nincs?
Sziasztok!
Anyáméknak van kb. 5 db hitelük, mind ilyen 5-600 000 forintos hitel, meg "A" hitel stb, személyi kölcsönök.
De nem tudják fizetni a nyugdíjból. Semmilyen ingó és ingatlan tulajdonuk nincs. Csak a két nyugdíj, fejenként 70 000 ft, azaz 140 000 ft/hó.
Mi van, ha bejelentik a bankoknak, hogy nem fizetnek?
Nem is értem, hogy a bankok hogy adtak nekik ennyi hitelt, mikor eddig sem volt semmi fedezet, csak a nyugdíjak. És két banknál 2-3 hitel is van, szóval nem arról van szó, hogy mindig más banknál vették fel!
Szerintem ez a bankok részéről is vagy felelőtlenség vagy pedig nekik ez a kockázat benne?
Én nem akarom fizetni a szüleim helyett, mert én sem tudom! Mit lehet tenni szerintetek?
Ha a helyetekben lennék, akkor megpróbálnék a bankokkal egyeztetni a hiteltörlesztés átütemezéséről. A banknak sem érdeke, hogy végrehajtást eszközöljön, hanem próbál segíteni ha teheti. Például futamidő meghosszabítása stb.
Másik lehetőség a hitelkiváltás. Ez esetben különösen figyelmesen kell eljárni azzal pénzintézettel, pontosabban annak megválasztásával, amellyel a hitelkiváltást megoldják. Tehát több cég ajánlatát is meg kell hallgatni, vizsgálni. Profi brókerek tudnak segíteni a megfelelő választásban.
Szia! Köszi! persze, ezt már tudattam velük, és már felfogták!
De a végrehajtás mi lenne? Semmijük sincs? A lakást el kellett adni a svájci hitel miatt, meg ez az egész is az végett van, próbálták betömni a lyukakat.
" hogy mit jelent a csak addig
takarózz, ameddig a takaród ér
szólás jelentését."
nyujtozkodj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!