Meddig húzható a tartozás a Nyugdíj Igazgatóság felé?
Ha mindig küldenek felszólítást, nem évül el.
De régebben, ha jól tudom, úgy volt, hogy az utolsó nyugdíjat felvehette a hozzátartozó.
Menjetek be a nyugdíjfolyósítóhoz, mondjátok el mi a helyzet, ott jobban meg tudják mondani, mit lehet tenni (pl. méltányosságot kérni)
Hasonló esetben a közös bankszámlára érkezett az elhalt feleség nyugdija. A férjet felszólitotta a Nyugdijfolyósitó, egyösszegben fizesse vissza. Irtam egy kérelmet hogy engedélyezzék 6 havi egyenlő részletben a visszafizetést.
Válasz: engedélyezték.
be kell menni, nem szabad halogatni.. vagy kellő indoklással irásban kérni a visszafizetést. Fizetési hajlandóságot kell mutatni...
Ez azért fura, mert ha május 8-án halt meg az Anyukád, akkor a május 10-én utalt nyugdíj az még JÁRT neki!!! Illetve a családnak! Miért kérik vissza??
Be kell menni. És ha mégis jogosan kérik, részletfizetést kell kérni! Ne halogassátok, mert a kamat miatt csak egyre több lesz.
Ha 8.-án halt meg anyukád
,akkor már arra a hónapra NEM járt a nyugdíj. A nyugdíjat a tárgyhónapra adják,ha 15-e után halt volna meg anyukád,akkor még járt volna májusra is. Aki felvette,attól fogják levonni. Gyorsan kell részletfizetést kérni,mielőtt a tartozás tovább emelkedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!